İskoçya, Trump'a verdiği elçiliği geri aldı

İskoçya, Trump'a verdiği elçiliği geri aldı

İskoçya, Müslüman karşıtı açıklamarıyla tepki çeken Donald Trump'a daha önce verdiği 'İş Elçisi' ünvanını geri aldı.

İskoçya hükümeti Donald Trump'a 2006 yılında verdiği 'İş Elçisi' ünvanını geri aldı.

Bölgesel hükümet sözcüsü, ünvanın geri alınmasıyla ilgili, "Trump'ın ifade ettiği son sözlerin artık onun İskoçya'da bir 'İş Elçisi' olmaya uygun düşmeyeceğini gösterdi" ifadelerini kullandı.

Trump geçtiğimiz günlerde, Müslümanların ABD'ye girişi yasaklansın açıklamasında bulunmuştu.

FAHRİ DOKTORA DA ALINDI

Öte yandan, Doktorluk ünvanı geri alındı Öte yandan İskoçya’nın Aberdeen kentindeki Robert Gordon Universitesi, Donald Trump’a 2010 yılında verdiği fahri doktora unvanını, üniversitede Trump’ın nefret uyandırıcı açıklamalarına tepki olarak toplanan 70 bin imzanın ardından geri alındığını açıkladı.

BİR TEPKİ DE MUHAMMED ALİ'DEN

Trump'a bir tepki de ünlü Müslüman boksör Muhammed Ali'den geldi. İslam'ı propaganda malzemesi olarak kullandığına işaret eden 73 yaşındaki Ali, "Müslümanlar, İslam'ı çıkarları için kullanmaya çalışanlara karşı koymalı. Onun gibiler, insanları İslam dinini öğrenmekten soğutuyor" ifadelerini kullandı.

TRUMP İSRAİL'E GİTMİYOR

Donald Trump, İsrail seyahatini iptal ettiğini açıkladı. Fox News televizyonuna konuşan Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmesini gelecek bir tarihe, ABD başkanı olduğu döneme ertelediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.