Suriyelilerin Yeni Kahramanı: Cemil Karmo

Suriyelilerin Yeni Kahramanı: Cemil Karmo

YPG'nin medya sorumlusu ve yardımcısına Afrin'de suikast düzenleyen Cemil Karmo Suriyelilerin yeni kahramanı haline geldi.

Suriyeli muhalif savaşçı Cemil Karmo, PYD kontrolündeki Afrin'e sızarak YPG'nin medya sorumlusu ve yardımcısına suikast düzenledi. Saniye saniye kaydedilen suikastin görüntüleri Pazartesi günü internete servis edildi.

ÖSO'ya bağlı olarak savaşan Cemil Karmo'nun gerçek isminin Cemil Said olduğu ve kısa süre önce Ceyş'ul Suvvar'dan ayrıldığı öğrenildi. Karmo'nun, Suriye Demokratik Güçlerine bağlı, PYD'ye yakın Ceyş'ul Suvvar'dan ayrılma gerekçesinin ise muhalif savaşçıların cansız bedenlerinin sergilenmesi olduğu öne sürüldü. 30 Nisan'da yaşanan olayda PYD güçleri, Azaz'daki çatışmalarda öldürülen 83 ÖSO savaşçısının cansız bedenlerini, davul ve zurnalar eşliğinde Afrin sokaklarında sergilemişti.

İnternette paylaşılan görüntülerde konuşan Karmo, suikasti "Mücahitlerin bedenlerine saygısızlık yapıldığı için" düzenlediğini söyledi.

Halep'e bağlı Minnag'ın El Kimaye köyünden olan Cemil Said (Karmo) ilk olarak PYD'ye yakın Ceyşul Suvvar'a katıldı. Yaşadığı köyün gruba destek vermemesine rağmen Ceyşul Suvvar ile birlikte birçok çatışmaya katılan Karmo, bir süre sonra gruptan ayrılarak Azaz'daki ÖSO güçlerine katıldı. Ardından da YPG'lilere yönelik suikast eylemini gerçekleştirdi.

Pazartesi günü bir açıklama yayınlayan ÖSO'ya bağlı Kuzey Ordusu (Ceyş el Şimal) YPG medya sorumlusu ve onun yardımcısına yönelik eylemi üstlenerek Cemil Karmo'nun kendi savaşçıları olduğunu açıkladı. Açıklamada eylemin, "YPG'nin ÖSO savşçılarının cansız bedenlerine gösterdiği saygısızlığa bir cevap olduğu" belirtildi. Kuzey Ordusu, öldürülen üst düzey YPG savaşçılarının isimlerinin PR Şirin ve Ziyad Cafer olduğunu bildirdi.

Ancak olayla ilgili başka iddialar da bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde medyada çıkan haberlerde, ABD'nin Halep'in kuzeyindeki muhalifleri yeni bir isim altında birleştirmeyi hedeflediği ve bu grup ile YPG güçleri arasında ateşkes sağlanması için çalışmalar yürüttüğü öne sürülüyordu. ÖSO gruplarının "Kuzey Ordusu" adı altında birleştirileceği öne sürülürken, yaşanan suikast olayının ÖSO-YPG işbirliğini engellemeye yönelik olduğu iddia ediliyor. ABD'nin Halep kuzeyinde IŞİD'e karşı savaşan ÖSO ve YPG arasında ateşkes sağlama planını sabote etmek amacıyla gerçekleştirilen bir eylem olma ihtimali öne çıkıyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.