Rus Genelkurmayı: 'Çatışmasızlık' muhtırası ihlal edilirse vurabiliriz

Rus Genelkurmayı: 'Çatışmasızlık' muhtırası ihlal edilirse vurabiliriz

"Soruşturmanın sonuçlarına göre ihlalci taraflara verilecek karşılık belirlenecek. Ateşle karşılık verilmesi de ihtimaller dahilinde."

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkan Yardımcısı Stanislav Gacimagomedov, Suriye'de ççatışmasızlık bölgeleri kurulmasını öngören memorandumun ihlal edilmesi halinde, 'Soruşturmanın sonuçlarına göre ihlalci taraflara verilecek karşılık belirlenecek. Ateşle karşılık verilmesi de ihtimaller dahilinde' dedi.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkan Yardımcısı Stanislav Gacimagomedov, Suriye'de gerilimi azaltma bölgeleri kurulmasını öngören memorandumun ihlal edilmesi halinde 'sert karşılık' verilebileceğini söyledi.

​Gerilimi azaltma bölgelerinde yaşanacak her ihlalin öncelikle soruşturulacağını belirten Gacimagomedov, "Soruşturmanın sonuçlarına göre ihlalci taraflara verilecek karşılık belirlenecek. Ateşle karşılık verilmesi de ihtimaller dahilinde" dedi.

Gacimagomedov, gerilimi azaltma bölgeleri kurma memorandumunun bu bölgelerde faaliyet yürüten 27 saha komutanıyla istişareler yapılarak hazırlandığını da vurguladı.

Öte yandan Gacimagomedov, memorandumun uygulamaya koyulmasıyla birlikte önceliğin çalışma grubu oluşturulmasına ve söz konusu bölgelerin koordinatlarının bulunduğu haritaların hazırlanmasına verileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.