Dünya Müslüman Alimler Birliğinden Avrupa'daki seçmene çağrı

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden Avrupa'daki seçmene çağrı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Avrupa'daki Müslüman seçmenlere, seçimlere etkili bir şekilde katılmaları çağrısında bulundu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Avrupa'daki Müslüman seçmenlere, seçimlere etkili bir şekilde katılmaları, ırkçı ve Müslümanlara karşı kampanya yapan adaylara karşı dikkatli olmaları çağrısı yaptı.

Dünya Müslüman Alimler BirliğiAvrupa'daki Müslüman seçmenlere, seçimlere etkili bir şekilde katılmaları, ırkçı ve Müslümanlara karşı kampanya yapan adaylara karşı dikkatli olmaları çağrısı yaptı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği tarafından yayınlanan ve Genel Sekreter Ali Karadaği imzalı yazılı açıklamada, fanatik ve aşırıcı taraflarının yarım yüzyıl içinde Avrupa'da başlayan iki dünya savaşına neden olduğu ve bu savaşların tüm insanlığı etkilediği ifade edilerek bu şekilde fanatik ve aşırıcı adaylara karşı dikkatli olunması ve insanlığa, topluma ve Müslümanlara faydası dokunacak adayların desteklenmesi istendi.

Müslümanların yaşadıkları toplumda refah ve kalkınmış bir medeniyet oluşturmak için çalışmalara etkili bir şekilde katılmaları gerektiğine değinilen açıklamada, Müslümaların Avrupa ülkelerinde artan sayıları ile beraber İslam'ın barışçıl yüzünü göstermek için üzerlerine çok iş düştüğü kaydedildi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.