Çakal Carlos'un Bin Ladin'i kaçırma planı ortaya çıktı

Çakal Carlos'un Bin Ladin'i kaçırma planı ortaya çıktı

“Son yıllarda bin Ladin’e saygı ve sevgisi artmıştı. Onun 'İslam Devrimi' sözlerini önemli buluyordu."

Çakal Carlos lakaplı Venezuelalı popüler eylemci Ilich Ramirez Sanchez, El Kaide lideri Usame bin Ladin’i kaçırma fikri ile Dünya Ticaret Merkezi saldırısına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Kendisini “profesyonel devrimci” olarak tanımlayan Carlos, Fransız bir yazarla cezaevinde yaptığı görüşmeler ışığında yeni bilgiler paylaştı. Bu görüşmelerin kitaplaştırılarak yakın zamanda yayınlanacağı ifade ediliyor.

Bin Ladin'e saygı duyuyordu

El Kuds el Arabi Gazetesine konuşan Carlos’un yeni çıkacak kitabının Arapça baskı editörü Suriyeli Yazar Faruk Musari, Carlos’un bin Ladin’i kaçırma düşüncesini şöyle nakletti:

“Son yıllarda bin Ladin’e saygı ve sevgisi artmıştı. Onun “İslam Devrimi” sözlerini önemli buluyordu. Ancak Carlos, 1974 yılında, kardeşleriyle beraber Lübnan’daki Şuf dağı ziyaretleri üzerinden planlar yaparak bin Ladin’i kaçırmayı düşünmüştür. Bu kaçırma eylemiyle, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin operasyonlarına katkı sağlamak için bin Ladin ailesinden 500 milyon dolar fidye istemeyi hedefleyen Carlos, haftalarca bin Ladin’in kalacağı ve ziyaret edeceği mekânları gözetlediğini belirtiyor. Ancak o sıralarda İsrail’in resmi havayolu şirketi El Al havayollarına saldırı hazırlığında olan Kızıl Ordu Örgütü’nün önemli bir komutanının Fransa tarafından tutuklanması, yanında, Carlos’un ve Halk Cephesi üyelerinden birçoğunun telefon numaralarının bulunması, bu planın bozulmasına neden olmuştur.”

AB içinde saldırı planları

Carlos, Usame bin Ladin’in Dünya Ticaret Merkezi saldırısından önce söz konusu merkeze yönelik saldırı planları hakkında da bilgi verdi.

Birinci Haliç savaşından sonra, 90’lı yıllarda önceki Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin ile bir araya geldiğine dikkat çeken Carlos, Saddam Hüseyin’in Amerika karşıtı silahlı örgütleri ağırladığını ve örgütler arası Washington ile mücadele çerçevesinde toplantıların düzenlendiğini belirtti.

Suriyeli Yazar Faruk Musari Dünya Ticaret Merkezi’ne saldırı planını şöyle aktardı:

“Carlos,  o sıralarda Amerika’nın merkezindeki hedeflere karşı operasyonlar düzenlemek için planlar yapıyordu. Plan, ilk etapta 15 gerillayı Amerika’ya sokup, ABD’nin güneyindeki Karolina üretilen plaka patlayıcılarını toplama teklifini içeriyordu. Dünya Ticaret Merkezi’ni yıkacak büyüklüğe ulaşıncaya kadar patlayıcıların artırılması da planın parçasıydı. Ancak Carlos’un da belirttiği gibi, Irak komutanlığı Carlos’un Amerika’ya karşı saldırı planlarına ciddi bir destek sağlamadı.”

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.