Cevlani'nin başına 10 milyon dolar ödül

Cevlani'nin başına 10 milyon dolar ödül

ABD yönetimi, Suriye'nin en etkin muhalif grubu Tahriru'ş Şam'ın askeri liderinin yakalanmasına yardım edenlere milyonlarca dolar ödül vereceğini duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri ABD, Nusra Cephesi yöneticilerinin yakalanmasına yardım edenlere milyonlarca dolar ödül vereceğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Nusra Cephesi yöneticisi" olarak sunulan, Tahriru'ş Şam'ın askeri kanadı lideri Ebu Muhammed el Cevlani'nin yakalanmasına yardımcı olanlara 10 milyon dolar ödül verileceğini bildirdi.

Para ödülü Bakanlığın başlattığı ‘Adalet İçin Ödül’ programı kapsamında yürütülüyor.

Suriye askeri muhalefetinin en etkin grubu olan Tahriru'ş Şam'ın bileşenleri arasında eski Nusra Cephesi üyeleri de bulunuyor. 

Suriye'de yüzbinlerce sivili öldüren Beşar Esed ve rejim görevlileri hakkında şimdiye kadar buna benzer bir karar alınmamışken yaşanan bu gelişme Suriyeli aktivistlerin tepkisine neden oldu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.