Liberya seçim yapabilmek için maddi kaynak arıyor

Liberya seçim yapabilmek için maddi kaynak arıyor

Batı Afrika ülkesi Liberya'da devlet başkanı seçimi ile genel seçimlerin ekim ayında yapılabilmesi için 45 milyon dolara ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

Liberya'daki devlet başkanı seçimi ve genel seçimin masrafının 45 milyon olduğu belirtildi.

Ulusal Seçim Komisyonu (NEC) Başkanı Lamin Lighe, yaptığı açıklamada, ülkede ekimde düzenlenmesi planlanan devlet başkanı seçimi ve genel seçimler kapsamındaki nakliye, seçmen eğitimi, oy pusulası ve diğer ihtiyaçların karşılanması için 45 milyon dolar gerektiğini belirtti.

Bu paranın bir kısmının Liberya yönetimi tarafından temin edildiğini kaydeden Lighe, ayrıca Avrupa Birliği, İsviçre ve Uluslararası Seçim Sistemi Vakfının da seçim sürecine destek sözü verdiklerini vurguladı.

Öte yandan senatodaki 19 üye, mevcut Başkan Yardımcısı Joseph Boakai'yi katılacağı devlet başkanlığı yarışında destekleyeceklerini duyurdu.

Liberya'da halk tarafından seçilmiş ilk kadın Devlet Başkanı olan Ellen Johnson Sirleaf'ın ekim ayında anayasa gereği görevi bırakmasının ardından halk yeni devlet başkanını seçmek üzere sandık başına gidecek. İki kez başkanlık koltuğuna oturan Sirleaf, kadının toplum içindeki rolünün güçlendirilmesine yaptığı katkılardan dolayı 2011 yılında Nobel Barış Ödülü ile onurlandırılmıştı.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.