İçişleri Bakanlığı: PKK ve PYD/YPG arasında doğrudan bağ var

İçişleri Bakanlığı: PKK ve  PYD/YPG arasında doğrudan bağ var

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan "PKK/KCK terör örgütünün Suriye kolu: PYD-YPG" başlıklı kitapta önemli bilgiler bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan 68 sayfalık kitapta 1979'dan 1998'e kadar Suriye'yi üs olarak kullanan PKK örgütünün, bu süre zarfında Suriye'nin kuzeyinde taban oluşturduğu belirtilerek, PKK/KCK lideri Abdullah Öcalan ele geçirildikten sonra avukatları ve savunmaları aracılığıyla örgütün Suriye'de yapılanması yönünde talimatlar verdiği kaydedildi.

AA'nın haberine göre, PKK/KCK lideri Öcalan'ın talimatları ve örgütün hedefleri doğrultusunda Suriye'de varlığını devam ettirmek amacıyla 17 Ekim 2003'te Partiya Yekitiya Demokrat/Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) kurulduğu ifade edilen kitapta, PKK güdümünde hareket eden kuzey Suriye yapılanmasının başında Suriye Genel Sorumlusu olarak "Sofi Nurettin" mahlaslı Nureddin Halef el-Muhammed'in bulunduğu aktarıldı.

Merkezi Kamışlı olan ve Öcalan'ın fikirlerini benimseyen PYD'nin eşbaşkanlığını aynı zamanda KCK Yürütme Konseyi üyesi olan Salih Müslim ve Dilan Rihan Muhammed mahlaslı Asya Ayşe Abdullah'ın yaptığı ifade edilen kitapta, KCK sözleşmesi ile PKK ve PYD örgüt tüzüklerinin benzerliklerine dikkat çekildi. İki örgütte de Abdullah Öcalan'ın lider olarak kabul edildiği, temel amacın "özerklik" ve "konfederalizm" olduğu, örgütlerin sözde üst düzeylerinin açıklamaları ile yakalanan örgüt mensuplarının verdikleri ifadelerle de PKK/KCK ile PYD/YPG arasındaki doğrudan bağın ortaya konulduğu belirtiliyor.

Kitabın sonuç bölümünde ise PKK/KCK'nın Suriye'de oluşan otorite boşluğunu fırsat bilerek bazı bölgeleri ele geçirdiği, IŞİD ile savaşma bahanesiyle, ele geçirdiği topraklarda kendince tesis ettiği tahakkümüne meşruiyet kazandırmak istediği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.