Taliban Lideri Öldürüldü Mü?

Taliban Lideri Öldürüldü Mü?

Pentagon, Afganistan’ın Pakistan sınırına düzenlenen drone saldırısında Taliban lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur’un öldürülmüş olabileceğini bildirdi.

ABD'li yetkililer operasyonun Cumartesi günü sabah saatlerinde Başkan Barack Obama’nın talimatıyla düzenlendiğini bildirdi. Amerikan Özel Kuvvetler Komutanlığı tarafından idare edilen uzaktan kumandalı hava aracı, Ahmed Val kentinin güneybatısında seyreden bir aracı vurdu. Saldırıda Taliban lideri Molla Mansur’la seyahat ettiği düşünülen bir kişinin daha hayatını kaybettiği öne sürüldü. Ancak ABD'den yapılan açıklamada Molla Mansur'un "muhtemelen öldürüldüğü" ifadelerine yer verildi.

Pentagon sözcüsü Cook, Amerikalı yetkililerin operasyon sonrasında incelemelerini sürdürdüğünü ve ulaştıkça yeni bilgiler açıklamaya devam edeceklerini söyledi.

Haberlerin ardından Taliban bir açıklama yayınlayarak Mansur’un öldürülmüş olabileceği iddialarının asılsız olduğunu bildirdi.

Afganistan İstihbaratı da ABD'nin açıklamalarını destekleyerek Molla Mansur'un öldürüldüğünü savundu.

Diğer taraftan  Pakistan merkezli Express Tribune, Belucistan bölgesinde drone saldırılarının hedefi olan bir aracın bulunduğunu belirtti. Araçta hayatını kaybeden iki kişinin de Pakistan vatandaşı olduğu, sürücünün kimliğinin tespit edilemediği ancak diğer kişinin Muhammed Veli isimli bir Pakistan vatandaşı olduğu bildirildi.


Pakistan'ın Belucistan bölgesinde hedef alınan aracın görüntüleri paylaşıldı.

Pakistanlı yetkililer ise ABD'den olayla ilgili açıklama beklediklerini söyledi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.