IŞİD Afganistan'da televizyon binasına saldırdı

IŞİD Afganistan'da televizyon binasına saldırdı

IŞİD Afganistan'ın Nangarhar ilinde televizyon binasına saldırı düzenledi

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar ili merkezi Celalabad'ta bir televizyon ve radyo binasına yönelik silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Nangarhar Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, silahlı 3 kişi tarafından gerçekleştirilen saldırıda Nangarhar il merkezi Celalabad'taki televizyon binası hedef alındı. Valiliğin açıklamasına göre saldırıda saldırganlar da dahil 4 kişi öldü. 


Saldırı bölgesinden bir görüntü

Nangarhar Valiliği binanın güvenliğini sağlayan güçlerden bir kişinin öldüğünü 16 kişinin yaralandığını da açıklamasına ekledi.

IŞİD saldırıyı üstlendi

IŞİD'e bağlı "A'mak Haber Ajansı" öğle saatlerinde yaptığı bir açıklamayla saldırının sorumluluğunu üstlendi. Saldırganların sayısı hakkında bilgi verilmeyen açıklamada hükümete bağlı TV/Radyo binasının hedef alındığı ifade ediliyor.

Yerel kaynakların aktardığına göre saldırıda ölü sayısı saldırganlar hariç en az 2. Ayrıca 20'ye yakın yaralının olduğunu aktaran yerel kaynaklar yaralıların en az üçünün de durumunun ağır olduğunu ifade etti.

IŞİD: 30 kişiyi öldürdük

IŞİD, saldırının sorumluluğunu üstlendiği ilk açıklamadan yaklaşık beş buçuk saat sonra yayınladığı ikinci bir açıklamada, saldırının kendilerine bağlı Ebu İbrahim Horasani ve Ebu Ayşe Horasani isminde iki kişi tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Yine aynı açıklamada, televizyon binasına düzenlenen saldırıda Afgan güvenlik güçleri ve medya çalışanlarından 30'a yakın kişinin öldürüldüğü de IŞİD tarafından iddia ediliyor.

"Afganistan'daki güvenlik durumu endişe verici"

Mepa News'e saldırıyı değerlendiren bölge uzmanları, Afganistan'daki güvenlik durumunun gerçekten endişe verici olduğunu ifade ediyor. Taliban'ın 22 Nisan'da Mezar-ı Şerif'te 209. Kolordu Komutanlığı'na 10 kişiyle düzenlediği saldırıda da güvenlik güçlerinden en az 200 kişi ölmüştü. Saldırı sonrası ülkenin Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı istifa etmiş, ancak ülkedeki güvenlik endişesi sebebiyle Ürdün ve Kazakistan'a büyükelçi olarak atanmışlardı.


Mezar-ı Şerif'teki saldırıyı gerçekleştiren Taliban savaşçıları

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.