Musul'da adım adım sona doğru

Musul'da adım adım sona doğru

Irak güçlerinin en fazla direnişle karşılaştığı bölge, Eski Musul semti. Semtte bulunan El Nuri Camii her iki taraf için de sembolik bir öneme sahip.

Musul kentindeki askeri kaynakların aktardığına göre, kentin batı yakasının kuzeyindeki mahallelerde IŞİD ile Irak hükümeti güçleri arasında son birkaç gündür şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Kentin batı yakasının kuzeyinde son birkaç gündür devam eden çatışmalarda Irak hükümetine bağlı güçler birkaç mahallede birden büyük oranda ilerleme sağlamış durumda. 

Irak güçleri operasyonu bir an önce bitirmek istiyor

Kaynaklar, Irak hükümetine bağlı güçlerinin büyük bir kısmını kontrol altına aldığı mahallelerin tamamında kontrolü sağlayabilmek için büyük bir çaba sarf ettiğini aktarıyor. Irak Ordu kaynakları dün yaptığı bir açıklamada kentin batı yakasındaki iki mahallenin daha kontrol altına alındığını açıklamıştı.

Irak hükümeti güçlerinin fazlaca kayıp vermesine rağmen operasyonu en hızlı şekilde bitirmek istediği biliniyor. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Irak Genelkurmay Başkanı Osman Ganimi: "Musul'da çok kısa bir süre içinde zafer ilan edilecek" demişti.

Irak güçlerinin en fazla direnişle karşılaştığı bölge, Eski Musul semti. Semtte bulunan El Nuri Camii her iki taraf için de sembolik bir öneme sahip. Camii, IŞİD lideri Bağdadi'nin "hilafet" ilanını yaptığı camii olarak biliniyor. Irak güçleri İki aydan fazla bir süredi bu camiiyi IŞİD'ten geri alabilmek için özel bir çaba sarf ediyor. 

Sivil ölümleri devam ediyor

Operasyonun başladığı tarihten bu yana kentte sivil ölümleri artarak devam ediyor. ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının düzenlediği hava saldırıları sivil ölümlerinin bu kadar fazla olmasındaki en büyük etken olarak gösteriliyor. Son birkaç gündür ise devam eden çatışmalarda Irak güçlerinin yaptığı havan atışları sebebiyle sivil kayıpları yaşanıyor. 

Irak hükümeti güçleri geçtiğimiz sene 17 Ekim'de başlayan Musul Operasyonu'nu Ramazan ayına kadar bitirmeyi planlıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.