McCain: Türkiye'nin Washington Büyükelçisi sınırdışı edilmeli

McCain: Türkiye'nin Washington Büyükelçisi sınırdışı edilmeli

McCain, cumhurbaşkanlığı korumalarının karıştığı kavganın ardından Türkiye'nin Washington Büyükelçisinin sınırdışı edilmesini istedi.

Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi’nin, Salı günü Büyükelçilik Konutu önünde yaşanan olayların ardından sınırdışı edilmesini istedi.

Senato Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı McCain, “Büyükelçiyi Amerika Birleşik Devletleri’nden göndermeliyiz, böyle bir şey diplomatik olarak karşılıksız bırakılamaz,” dedi. McCain bu açıklamayı MSNBC televizyonuna yaptı. McCain, konunun yasal yollardan da takip edilebileceğini dile getirdi.

MSNBC televizyonundaki Morning Joe programına konuk olan John McCain, Amerikan iç siyasetine ilişkin görüşlerini aktardıktan sonra, kendisine bu konuda soru yöneltilmeden Salı günü Türk Büyükelçisi'nin konutu önünde çıkan olaylara da değindi.

Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti sırasında Büyükelçilik Konutu önünde önce protestocularla ellerinde Türk bayrakları olanlar kavga etmiş, bir süre sona kavgaya Erdoğan’ın korumaları da katılmıştı. Olaylarda 11 kişi yaralanmış, 2 kişi de gözaltına alınmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beyaz Saray ziyareti sonrası geçtiği Türk Büyükelçilik Rezidansı önünde protestocu bir grupla Erdoğan’ın korumaları arasında çıkan kavga sonrasında yazılı bir açıklama yayınlamış ve "Protestocular ve Türk güvenlik yetkililerinin karıştığı şiddet olaylarından endişe duyuyoruz" ifadeleri yer almıştı.

Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser da yazılı bir açıklamayla, Türk Büyükelçiliği Konutu önünde çıkan kavgayı kınadı. Bowser, “barışçıl gösterilere yönelik saldırının, başkentin değerlerine ve Amerikan halkının haklarına hakaret” olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği ise konuyla ilgili açıklamasında, şiddetin kaynağının PKK yandaşlarının olduğunu ve Amerikalı Türkler'in kendilerini savunduğunu kaydetti.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.