Irak'ta kanlı Cuma

Irak'ta kanlı Cuma

Irak, Cuma günü başta Bağdat olmak üzere bombalı saldırılarla sarsıldı.

Irak dün başkent Bağdat ve ülkenin güneyindeki Basra kentinde düzenlenen bombalı saldırılarla sarsıldı

İlk saldırı Basra'da gerçekleşti

İlk saldırı Irak'ın ikinci büyük kenti ve en önemli limanı olan güneydeki Basra ilinde gerçekleşti. Iraklı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre Basra kentinin Er Ramile bölgesindeki bir kontrol noktası hedef alındı. 

Yerel kaynakların aktardığına göre kontrol noktasına gelen bir canlı bomba üzerindeki patlayıcı yeleği infilak ettirdi. Ardından kontrol noktası yakınlarında park halindeki bir bomba yüklü araç patlatıldı. Haberi aktaran yerel kaynaklar saldırıda en az 15 kişinin öldüğünü ifade etti.

İkinci saldırıda başkent Bağdat hedef alındı

İkinci saldırı başkent Bağdat'ın güneyindeki Ebu Deşir kontrol noktasına yönelik gerçekleştirildi. Yerel kaynakların aktardığına göre ilk olarak kontrol noktasına gelen bir kişi önce güvenlik güçleriyle çatıştı ardından ise üzerindeki patlayıcı yeleği infilak ettirdi. 

İlk saldırının ardından kısa bir süre sonra aynı kontrol noktasına bomba yüklü araçlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda onlarca kişi öldü ve yaralandı. Yaralıların birçoğunun durumu ağır.

"Bağdat'taki saldırıda 80 kişi öldü ve yaralandı"

Her iki saldırıyı da üstlenen IŞİD, Basra daki saldırı ile ilgili ölü ve yaralı sayısı açıklamazken, Bağdat'ta düzenlenen saldırı ile ilgili 80 kişinin öldüğünü ve yaralandığını iddia etti. 

"Ülkenin güney kesimindeki saldırılar arttı"

Irak'ta son dönemde düzenlenen saldırılar ile ilgili Mepa News'e açıklamalarda bulunan bölge uzmanları, Musul Operasyonu'nda sona doğru gelinirken IŞİD'in ülkenin güneyindeki saldırılarını artırdığına dikkat çekiyorlar. Başta başkent Bağdat olmak üzere ülkede Bağdat hükümeti güçlerinin kontrolünde bulunan bölgelerde IŞİD'in suikast, EYP ve bombalı araç saldırılarının artarak devam ettiğini belirten uzmanlar, Irak'taki güvenlik durumunun ilerleyen dönemde daha fazla endişe verici bir hal alabileceğini ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.