Ruh ve akıl sağlığına en çok zarar veren siteler: Instagram ve Snapchat

Ruh ve akıl sağlığına en çok zarar veren siteler: Instagram ve Snapchat

Gençlere en çok zarar veren sosyal medya platformlarının Instagram ve Snapchat olduğu açıklandı.

Akıl ve ruh sağlığını olumsuz yönde en çok eykileyen sosyal medya platformu Instagram.

"Genç Sağlık Hareketi"nin internet üzerinden yaptığı anket sonucu Instagram en zararlı sosyal medya sitesi oalrak açıklandı.

Ankette gençlerden sosyal medya sitelerini verdiklerini düşündükleri zarara göre sıralamaları talep edildi.

Anket sonuçlarına göre en az zararlı olan site YouTube. En çok zararlı ikinci platform ise Snapchat. Araştırmaya göre, en çok zararlı olduğu ifade edilen iki sosyal medya platformu Snapchat ve Instagram, stres ve kaygıya neden oluyor. Buna yol açan ise bu platformların resim ve fotoğraf gönderme temeli üzerine inşa edilmiş olması.

Bu araştırmayı gerçekleştiren Shirley Cramer, "Snapchat ve Instagram'in akıl ve ruh sağlığına en çok zarar veren siteler olarak görülmesi şaşırtıcı. Bunun sebebi bu sitelerin resim paylaşma üzerine tasarlanması olabilir. Zira gençler fotoğraflarını ve resimlerini diğer kimselerin paylaşımlarıyla kıyasladıklarında, kendilerini yetersiz hissediyor ve kaygılanıyor" ifadelerini kullandı.

Paylaşılan bilgilere göre dünya genelinde 25 sene içerisinde kaygı ve stres yaşayanların oranında yüzde 70 artış gözlendi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.