Husiler: Suudi Arabistan jetini düşürdük

Husiler: Suudi Arabistan jetini düşürdük

Yemen'deki iç savaşın taraflarından İran destekli Husiler, Suudi Arabistan'a ait bir savaş jetini düşürdüklerini açıkladı.

Yemen'deki iç savaşın taraflarından İran destekli Husiler, Suudi Arabistan'a ait bir savaş jetini düşürdüklerini açıkladı.

Yemen'de İran'ın desteklediği Husi grubu (Ensarullah Hareketi) ülkenin kuzeybatısındaki Saada ilinde Suudi Arabistan'a ait F-15 tarzı bir savaş jetini düşürdüğünü açıkladı. 

"Uygun bir silah ile düşürdük"

Husi grubunun medya organı olan Mesira kanalının yaptığı açıklamada, "ülkenin kuzeybatısındaki Saada ili kuzeyi semalarında uçmakta olan Suudi Arabistan'a ait F-15 tarzı savaş jeti, hava savunma birimlerimiz tarafından uygun bir silah ile hedef alındıktan sonra Suudi Arabistan'ın Necran iline düştü" ifadeleri kullanıldı.

Riyad'dan resmi bir açıklama yok

Suudi Arabistan yönetimi, Husilerin savaş jetini düşürdüğünü açıklamasının ardından konu ile ilgili bir resmi açıklama yapmış değil. 

Başkent Riyad dün balistik füzeyle hedef alınmıştı

İran'ın desteklediği Husiler, geçtiğimiz gün de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ı kendi geliştirdikleri "Burkan-2" balistik füzesiyle hedef aldıklarını açıklamıştı. Sonrasında yazılı bir açıklama yayınlayan Arap Koalisyonu Husilerin attığı füzenin havadayken imha edildiğini duyurmuştu.

Suudi Arabistan Yemen'de hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu'na ait savaş uçakları Yemen'de Husi hedeflerine yönelik hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor. Savaş jetinin düşürülmesi haberinden sonra da Saada bölgesine yönelik çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirildi. 

Arap Koalisyonu'na ait savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırılarında sivil kayıpları da yaşanıyor. Ayrıca bölgedeki yerel kaynaklar koalisyona ait savaş uçaklarının bölgedeki yerleşim yerlerine yönelik misket bombası kullandığına dair görüntüleri de kamuoyu ile paylaşmıştı.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.