Suikast saldırılarıyla bilinen Ebu Amara Tugayları Tahriru'ş Şam'a katıldı

Suikast saldırılarıyla bilinen Ebu Amara Tugayları Tahriru'ş Şam'a katıldı

Halep merkezli faaliyet gösteren grup keskin nişancı saldırılarında ve nokta suikastlerde uzmanlığıyla biliniyor.

Halep merkezli faaliyet gösteren ve daha çok keskin nişancı saldırıları, nokta suikast operasyonları, taktiksel bombalı saldırılar ile tanınan Ebu Amara Tugayları; 28 Ocak tarihinde Suriyeli muhalifler için bir çatı kuruluşu niteliğinde teşkil edilen Tahriru'ş Şam'a katıldı. Grup, katılımlarla günden güne büyümeyi sürdürüyor.


Grubun şura meclisi tarafından sosyal medya aracılığıyla yapılan açıklamada Ebu Amara Tugayları'nın Tahriru'ş Şam'a katıldığı belirtildi. Özel operasyonlar icra eden "Ebu Amara Seriyyesi Özel Operasyonlar" grubunun ise bağımsız faaliyet göstermeyi sürdüreceği açıklandı. "Ebu Amara Seriyyesi Özel Operasyonlar" grubunun lideri yayınladığı ses kaydında Tahriru'ş Şam'a katılımı doğruladı ve gruba katılanlara dua ederek başarılar diledi.


Ebu Amara Tugayları ve "Ebu Amara Seriyyesi Özel Operasyonlar"​ grubunun logoları

"Ebu Amara Seriyyesi Özel Operasyonlar" grubunun bağımsız faaliyet gösterme kararının esnekliği muhafaza ederek özel saldırılar icra etmeye devam edebilmek olduğu düşünülüyor. Ebu Amara Tugayları'nın piyade ve topçu birlikleri de bulunuyor.

20 Kasım 2011 tarihinde teşkil edilen grup Suriye savaşında en eski muhalif gruplardan birisi konumunda. Tamamına yakını Halepli olan üniversite öğrencileri ve mezunlarını buluşturan bir grup niteliğinde olan Ebu Amara Tugayları, bağımsız hareket eden birçok kişinin ve birkaç kişilik timlerin birleşmesiyle teşkil edilmişti. Savaşın başlarından bu yana keskin nişancı saldırıları, suikastler, bombalı taktiksel saldırılar ve sabotaj eylemleri üzerinde profesyonelleşen grup, internette paylaşılan saldırı videolarıyla isminden sıkça söz ettirmişti.

 

   

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.