PYD Kuzey Suriye'de 'İsrail stratejisi'ni uyguluyor

PYD Kuzey Suriye'de 'İsrail stratejisi'ni uyguluyor

"Bölgedeki Arapların hak iddia etmesine engel olabilmek için özellikle stratejik noktalardan başlayarak toprak satın alıyorlar."

PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG, İsrail’in kuruluş aşamasındaki taktiğiyle kontrol alanını genişletiyor.

PYD'nin iktidar gücünü kullanarak Menbiç ve Haseke gibi kentlerde Arapların topraklarını değerlerinin üzerinde para ödeyerek satın aldığı belirtildi.

ABD’nin lojistik, Rusya’nın da siyasi desteği ile Kuzey Suriye’de kantonlar ilan eden örgüt yeni stratejisini  Resulayn, Kamışlı, Tel Abyad’ın da bağlı olduğu ülkenin en büyük kentlerinden Haseke’de uygulamaya başladı.

Muhaliflerine karşı baskı ve yıldırma politikası sürdüren PYD, bu süreçte bölgedeki Arapların çaresizlikliğinden de yararlanıyor.

Bölgede uygulamaya konulan son işgal planını Karar’a anlatan Emekli Özel Harp Subayı ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, İsrail benzeri planın özellikle Menbiç’te yoğun uygulandığını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu: “Menbiç aslında Arap nüfusun yaşadığı bir bölge ve yerli halkın arazilerinin tapuları da var. PYD’liler, gelecekte bir stabilleşme ve normalleşme ihtimalini göz önüne alıyor. Bu söz konusu olursa, bölgedeki Arapların hak iddia etmesine engel olabilmek için özellikle stratejik noktalardan başlayarak toprak satın alıyorlar. Menbiç’ten sonra ülkenin neredeyse doğusunu kaplayan Haseke’de de aynı durum var. Öyle ki, bölgedeki insanların zaafiyetleri, hassasiyetleri, fakirliği ve çaresizliğini kullanıyorlar. Kimini daha fazla para ile kimini de baskı yoluyla korkutarak topraklarını satın alıyorlar. Tıpkı İsrail’in kuruluşuna benzeyen bir uygulama ve yöntem deniyorlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.