Hükümet güçleri Eski Musul için saldırıya geçti

Hükümet güçleri Eski Musul için saldırıya geçti

Bağdat hükümeti güçleri Musul'da IŞİD'in elindeki son bölgeleri de almak için saldırılarını artırdı.

Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgilere göre Bağdat hükümeti güçleri Musul kenti batı yakasında IŞİD'in elinde bulunan son bölgeleri de almak için saldırılarını arttırdı.

Bağdat hükümeti güçleri Musul kenti batı yakasındaki Eski Musul bölgesi ve kuzeyine yönelik saldırıları arttırmış durumda. Özellikle Necar, Bab Sincar ve Şifa Mahallesi'nde yoğun çatışmaların yaşandığını aktaran kaynaklar, çatışmaların so birkaç gündür daha da şiddetlendiğini ifade ediyor.

IŞİD'in Musul'un geride kalan bölgelerinde hakimiyet alanlarının daraldığını belirten güvenlik kaynakları, IŞİD savaşçılarının binalar arasında açtıkları delikleri kullanarak hareket ettiklerini ifade etti.

"Musul'da sona doğru"

Bağdat hükümeti güçleri ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının desteğiyle geçtiğimiz günlerde kentin batı yakasında büyük ilerleme sağlamıştı. Kentte IŞID'in kontrolündeki Şifa, Bab Sincar ve Zencili mahallelerine yönelik baskıyı arttıran hükümet güçleri, bu üç mahalleyi IŞİD'ten geri alabilmek için büyük çaba sarf ediyor. İsmi geçen üç mahallenin kontrol altına alınmasının ardından IŞİD'in elinde sadece Eski Musul bölgesinin kalması ve hükümet güçleri tarafından bu bölgeye yoğunlaşılması bekleniyor.


Musul Operasyonu'nda ortalama son durum

"IŞİD'in varlığı yakın bir tarihte son bulacak"

Irak Terörle Mücadele birimi komutanlarından Abdulgani el-Esedi dün yaptığı bir açıklamada, "Musul kentinin batı yakasında IŞİD'in varlığı yakın bir tarihte son bulacak" ifadelerini kullandı. 

"Terörle Mücadele Birimi'nin görevi sona erdi"

Irak Terörle Mücadele Birimi Başkanı Korgeneral Talib Şigati, Terörle Mücadele Birimi'nin Musul kenti batı yakasındaki görevinin sona erdiğini açıkladı.

Şigati açıklamasında, Musul Operasyonu için, "Terörle Mücadele Birimi'nin askeri olarak belirlenen hedeflere ulaştığını, kuvvetlerin kentin batı yakasında büyük bir başarı gösterdiğini" ifade etti.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.