İngiltere'de konser alanına bombalı saldırı: 22 ölü

İngiltere'de konser alanına bombalı saldırı: 22 ölü

İngiltere'nin Manchester kentinde bir konser çıkışında meydana gelen patlamada en az 22 kişi hayatını kaybetti, 60'a yakın insan da yaralandı.

İngiltere'de 21 bin kişilik kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük konser salonu olan Manchester Arena'da Pazartesi gecesi yerel saatle 22.30 sularında şiddetli bir patlama meydana geldi.

İngiltere Başbakanı Theresa May'in polis tarafından "dehşet verici bir terör saldırısı" olarak değerlendirildiğini açıkladığı olayda, en az 22 kişi yaşamını yitirdi. Manchester polisi, patlamada yaralanan 59 kişinin de tedavi için hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Reuters'ın haberine göre polis, saldırının failinin tek kişi olduğunu duyurdu.

Konser bitiminde dinleyicilerin salondan ayrıldığı sırada gerçekleşen patlama, binlerce insanın panik içinde kaçışmasına neden olurken, olay yerine çok sayıda polis aracı ve bomba imha ekiplerinin yanı sıra 60 ambulans sevk edildi.

Manchester Arena'daki patlama, bu olay Temmuz 2005'te 52 kişinin hayatını kaybettiği Londra saldırılarının ardından İngiltere'deki en kanlı eylem olarak kayıtlara geçecek.

Saldırının bir canlı bomba tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği değerlendiriliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.