El Kaide o ziyareti değerlendirdi: Suudi Arabistan Trump’a 'cizyesini' ödedi!

El Kaide o ziyareti değerlendirdi: Suudi Arabistan Trump’a 'cizyesini' ödedi!

İki ülke arasında 460 milyar dolarlık anlaşma, örgüt tarafından "cizye ödemek" şeklinde yorumlandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suudi Arabistan ziyareti ve “terörle mücadele” anlaşmasına varılan ABD-Suudi Arabistan Zirvesi hakkında El Kaide örgütü tarafından bir açıklama yayınlandı.

Örgütün medya ayağı  “Es Sahab” tarafından yayınlanan açıklamada “Suudi Arabistan’ın Trump’a cizye ödediği” savunuldu.

Açıklamada, ABD-Suudi Arabistan zirvesi nedeniyle Riyad’a gelen Arap yöneticileri, “Beyaz Saray’ın haçlı efendisine biat tazelemekle” nitelendirildi.

Suudi Arabistan’ı “tahtlarını sağlamlaştırmak” için 500 milyar dolar hediye etmekle suçlayan örgüt, “Suudi Arabistan’ın bu meblağa ek olarak ABD’de trilyon dolarlık yatırım ve mal varlıkları bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında, ABD’ye verilen paranın vatandaşlara dağıtıldığı takdirde her aileye 200 bin dolar düşeceği ve böylece fakirlik sorununun aşılacağı belirtilerek, Suud vatandaşları ayaklanmaya, ABD’ye 460 milyar dolar verilmesine karşı çıkmaya davet edildi. Ayrıca örgüt, terörle mücadele kuvvetlerinin teşkil edilmesine engel olmaya çağrı yaptı.

İlk yurt dışı gezisini Suudi Arabistan'a gerçekleştiren ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen ABD-Arap ve İslam Ülkeleri Zirvesi"nde yaptığı konuşmada "El Kaide, IŞİD, Hizbullah ve Hamas bölge için terör tehdidi oluşturuyor." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.