'Rus bağlantısı' Amerikan halkına soruldu: Trump azledilir mi?

'Rus bağlantısı' Amerikan halkına soruldu: Trump azledilir mi?

ABD'de bir ankete katılanların yaklaşık yüzde 60'ı, ABD Başkanı Trump ile Rusya arasında bir ilişki olduğunu ve Trump'ın bu nedenle azledileceğini düşünmüyor.

ABD'nin prestijli üniversitelerinden Harvard ile Harris araştırma şirketinin bulgularına göre, halkın yaklaşık yüzde 60'ının "Trump'ın azledileceğini düşünmediği" ortaya çıktı.

Ankete katılanların yaklaşık yüzde 60'ı, ABD Başkanı Donald Trump ileRusya arasında bir ilişki olduğunu ve Trump'ın bu nedenle azledileceğini düşünmüyor.

Ankete katılanlar içinde kendini Demokrat olarak tanımlayanlar arasında "Trump azledilebilir." diyenlerin oranı yüzde 66 oldu. Bu oran Cumhuriyetçilerde yüzde 20 ve bağımsızlarda ise yüzde 36 olarak tespit edildi.

8 Kasım 2016'daki Amerikan başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiaları sebebiyle Moskova üzerinde soru işaretleri dolaşırken, ankete katılanların yüzde 54'ünün Trump ve ekibi ile Rusya arasında seçim kampanyası döneminde herhangi bir ilişki olmadığını düşündüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.