Yemen hükümeti başkenti ele geçirmek için saldırıya geçti

Yemen hükümeti başkenti ele geçirmek için saldırıya geçti

Yemen hükümetine bağlı güçler başkent Sana'nın doğusunda ilerlerken, Taiz kentinde de çatışmalar şiddetlendi.

Yemen hükümetine bağlı güçler ülkenin başkenti Sana'nın doğusunda ilerleme kaydetti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu'nun hava desteği sağladığı Yemen hükümetine bağlı güçler ülkenin başkenti Sana'nın doğusunda ilerleme kaydetmiş durumda. Öte yandan ülkenin batısındaki Taiz kentinde de çatışmaların şiddetlendiği ifade ediliyor.


Başkent Sana'nın doğusundaki Nihm ili

Başkent Sana'nın doğusundaki Nihm ilinde devam eden çatışmalarda hükümet güçleri bölgede stratejik öneme sahip El-Magabir tepesi de dahil olmak üzere üç bölgeyi daha kontrol altına aldı.

"23 Husi milisi öldürüldü"

Bölgedeki saldırılar ile ilgili açıklamalarda bulunan hükümete bağlı Sana Halk Direnişi Hareketi Sözcüsü Abdullah El-Şendıki, bölgede yaşanan şiddetli çatışmalarda 23 Husi milisinin öldürüldüğünü onlarcasının da yaralandığını ifade etti.

Eklemelerde bulunan Şendıki, Arap Koalisyonu'na ait savaş uçaklarının bölgedeki ilerleyişe büyük katkı sağladığını, düzenlenen hava saldırılarında Husi ve Salih güçlerine ait 2 zırhlı ve 3 askeri aracın imha edildiğini söyledi. Şendıki, araç içerisindeki silahlıların tamamının öldüğünü ifade etti.

Taiz saldırıları

Öte yandan Yemen hükümeti güçleri, ülkenin batısındaki Taiz ili doğusunda Husi ve Salih güçlerine yönelik yeni saldırılar düzenliyor. Kentin doğusunda devam eden çatışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan askeri yetkililer, Husi-Salih güçlerinin kullandığı bir keskin nişancı mevzisinin ele geçirildiğini açıkladı.


Ülkenin batısındaki Taiz ili

Taiz Askeri Konseyi Sözcüsü Mansur Saad El-Hasani yaptığı açıklamada, Taiz kentinden son yaşanan çatışmalarda Husi-Salih güçlerinden 7 kişinin öldürüldüğünü 15 kişinin de yaralandığını söyledi.

Ayrıca İran destekli Husilerin Taiz kentinin birkaç mahallesine yönelik düzenlediği ağır silah saldırılarında 2 hükümet askeri öldü, aralarında bir yerel haber kanalı muhabirinin de bulunduğu 6 kişi yaralandı. Yine aynı saldırılada bölge halkından 6 sivil yaşamını yitirirken diğer 10'u da yaralandı.

Öte yandan Yemen'in güneyindeki Şebva ilinde kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişi veya kişilerce bir petrol boru hattına saldırı düzenlendi. Bölgedeki yerel kaynaklar da petrol hattına düzenlenen saldırıyı doğruladılar.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.