Trump 'İslam karşıtı' profilini yeniden dizayn ediyor

Trump 'İslam karşıtı' profilini yeniden dizayn ediyor

"Müslüman karşıtı söylemlerle Başkanlığa gelen Trump'ın Suudi Arabistan ziyareti profil dizaynı."

Indiana’da Notre Dame Üniversitesi’nde görev yapan İslami Araştırmalar Uzmanı Musa İbrahim, “ABD Başkanı Donald Trump, Müslüman karşıtı söylemleri sayesinde Beyaz Saray koltuğuna ulaşmayı başardı. Şuanda ise profil dizaynı için İslam dünyasına ihtiyaç duyuyor.” ifadelerini kullandı.

Washington Post tarafından yayınlanan makalede “ABD-Suudi Arabistan zirvesinde Trump’ın ortak düşmanlara karşı birlik çağrısı yaptığı ve Müslümanlarla ortaklığına bağlı kalacağını belirttiği açıklamaları, Beyaz Saray’a ulaşmadan önce Müslümanlara karşı kışkırtıcı tavırlarından 180 derece döndüğünü gösteriyor.” diyen Musa İbrahim, “Seçim kampanyalarında kurban olarak kullandığı Müslümanlar hakkındaki görüşlerini değiştirmeyi sağlayacak Müslümanlarla ilişkileri iyileştirilmeye güç sahibi olduğunu ispat etmeye çalışarak ikili oynuyor.” ifadelerine yer verdi.

“ABD’nin yakın tarihinde Trump’ın Müslüman karşıtı söylemleri gibi siyasi kazanım elde etmek için dini doğrudan hedef alan hiçbir liderin olmadığına” dikkat çeken Musa İbrahim, Trump’ın Müslüman karşıtı birçok söylemini makalesinde argüman olarak kullandığı gibi İslamofobiyi tetikleyen kişilere yönetiminde makamlar verdiğini de öne sürdü.

ABD Başkanı Trump’ın ilk ziyaretini mukaddes topraklar olarak kabul edilen Suudi Arabistan’a yapmasını “anlaşılması zor bir adım” olarak yorumlayan yazar, bu ziyaretin altında dünya kamuoyuna istediğini yapmaya güç sahibi olduğunu gösterme faktörü yatabileceğini belirtiyor.

Trump’ın Filistin sorunu hakkındaki açıklamalarına da değinen yazar şu ifadeleri kullandı: “Amerikalı liderlerin 40 yıldır çözüm bulamadığı ve herkes tarafından çözümü zor karmaşık bir problem olarak kabul edilen Filistin sorunu hakkında Trump’ın “iki taraf arasında barışa engel bir neden yok” şeklinde açıklamaya yapması, basitliğini ve yüzeyselliğini göstermektedir.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.