IŞİD Humus ve Şam'da bombalı araç saldırıları düzenledi

IŞİD Humus ve Şam'da bombalı araç saldırıları düzenledi

Suriye'nin Humus ve Şam şehirlerinde meydana gelen bombalı araç saldırılarında ölen ve yaralananlar var.

Suriye'nin Humus ve Şam şehirlerinde meydana gelen bombalı araç saldırılarında ölen ve yaralananlar var.

İlk saldırı Zehra semtinde gerçekleşti

Suriye rejim televizyonunun yaptığı açıklamaya göre Humus kentinin Zehra semtinde bir bombalı araç saldırısı gerçekleştirildi. Rejim televizyonunun yaptığı açıklamada ilk belirlemelere göre bombalı araç saldırısında 2 kişinin öldüğü ve birçok kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Diğer bombalı araç saldırısı Seyyide Zeynep mahallesinde

Bir diğer bombalı araç saldırısı ise Suriye'nin başkenti Şam kırsalındaki Seyyide Zeynep mahallesinde gerçekleşti. Havalimanı yolu üzerindeki bir kontrol noktasının hedef alındığı bombalı araç saldısında, yerel kaynakların aktardığına göre yaralananlar oldu. 

"Araç hedefine ulaşamadı"

Rejim televizyonunu yaptığı açıklamaya göre ise, Seyyide Zeynep mahallesinde gerçekleşen bombalı araç saldırısı hedefine ulaşamadan engellendi. Rejim televizyonu imha edilen araçta bulunan 2 kişinin de öldüğünü açıkladı.

Saldırıların sorumluluğunu IŞİD üstlendi

IŞİD'e bağlı Ama'k Ajansı yaptığı açıklamada Humus'un Zehra ve başkent Şam kırsalındaki Seyyide Zeynep semtinde düzenlenen bombalı saldırıların kendi savaşçıları tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

Humus'taki saldırı ile ilgili Suriye rejimine bağlı haber ajansı SANA'nın yayınladığı görüntüler:

 

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.