ABD'li senatör istihbarat şeflerine YPG ittifakı sordu

ABD'li senatör istihbarat şeflerine YPG ittifakı sordu

Cumhuriyetçi Senatör Graham, kongrede PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin silahlı kolu YPG'ye verilen desteği tartışmaya açtı.

ABD Kongresindeki oturumda Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Dan Coats ve Vincent Stewart'a PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin silahlı kolu YPG'ye verilen desteği sordu.

Graham, öncelikle "Rakka'yı IŞİD'ten geri alma stratejimiz büyük oranda YPG'lilere dayanıyor. Bu durum Türkiye ile anlaşmazlığa neden oluyor mu?" diye sordu. Her iki istihbarat şefi de bu soruya "evet" cevabını verdi.

Ardından Graham, "Bölgesel bir perspektiften bakınca bu savaşta daha fazla Arap unsura ve daha az Kürt unsura yer verseydik daha iyi olmaz mıydı?" sorusunu yöneltti. DNI Direktörü Coats, bu soruya en iyi cevabı ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'in verebileceğini, ancak Mattis'in bu konuda emin olduğunu dile getirdi.

Graham'in, "İstihbaratçı bakış açısıyla, Türkiye ile bölgedeki YPG arasında büyüyen bir sürtüşme görüyor musunuz?" sorusuna da Coats olumlu yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.