İngiltere diken üstünde: 5 bin asker kışladan çıktı

İngiltere diken üstünde: 5 bin asker kışladan çıktı

Manchester'da meydana gelen bombalı saldırının ardından ülkede en az 5 bin askerle ek güvenlik sağlanacak.

İngiltere'nin Manchester kentinde meydana gelen bombalı saldırı sonrası ülkede en az 5 bin askerle ek güvenlik sağlanacak.

İngiltere'nin kuzeyindeki Manchester kentinde bulunan bir konser salonunda meydana gelen ve 22 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı sonrası ülkede güvenlik tehdidi seviyesi en üst düzeyde.

En az 5 bin asker görev yapacak

Ülkede önemli noktaların güvenliği için en az 5 bin askerin görev yapacağı bildiriliyor. Aynı şekilde özel silahlı polislerin de sayısının arttırılacağı ifade edilirken, asker sayısındaki artışın polislerin güvenliği sağlamadaki etkisini daha da arttırması bekleniyor. Askerlerin konuşlandırılacağı yerler arasında Westminster'daki parlamento binası, Buckingham Sarayı ve Downing Street'teki Başbakanlık konutu da yer alıyor.


Polis özel kuvvetleri İngiltere'nin belli bölgelerinde devriye görevine başladı

"Yeni saldırıların olması muhtemel"

İngiltere'nin alınan güvenlik önlemleri kapsamında alarm seviyesini en üst düzey olan 'kritik' seviyesine yükseltmesi ülkede kimi çevrelerce eleştirilirken, kimi çevrelerce de "yeni saldırıların olması muhtemel" yorumlarına sebep oldu. 

Saldırıyı IŞİD üstlenmişti

İngiltere'nin kuzeyindeki Manchester kentinde bulunan bir konser salonunda Pazartesi günü bombalı bir saldırı gerçekleşmiş, saldırıda 22 kişi ölmüş 59 kişi de yaralanmıştı. Güvenlik kaynaklarınca "intihar saldırısı" olarak değerlendirilen bombalı saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.