Deyr ez Zor'da 100'den fazla sivil öldü

Deyr ez Zor'da 100'den fazla sivil öldü

Petrol zengini bölge ABD, Rus ve Esed rejimi uçaklarının hedefinde.

Suriye'nin doğu kenti Deyr Zor'da ABD liderliğindeki koalisyon, Rus ve Esed rejimine bağlı uçakların yaptıkları saldırılar sonucu 100'den fazla sivilin öldüğü rapor edildi.

Deir ez-Zoor 24 ajansının haberine göre, kentin doğu kırsalında bulunan Haşam ve Bakara Cedid köyleri dün misket bombaları ile hedef alındı. Bu saldırıdan birkaç saat sonra ise şehrin El Ardi mahallesi Esed rejimine bağlı uçaklar tarafından vuruldu. Bu saldırıda çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 20 sivil hayatını kaybetti. Bu saldırılara paralel olarak, Deyr ez Zor'un doğusunda bulunan el Mayadin kasabası rejim uçakları tarafından vuruldu ve iki çocuk hayatını kaybetti.

ABD liderliğinde uluslarası koalisyonun uçakları ise Irak-Suriye sınırındaki IŞİD merkezleri ve El Bukemal'deki Hemal petrol sahasını vurdu. 

Hava saldırılarının yoğunlaştığı El Bukemal kasabasında halk, El Aşara, Hacin ve El Sayal köylerine göç etmek zorunda kaldı.

Yoğun petrol yataklarına sahip olan IŞİD kontrolündeki Deyr ez Zor ilinde halk ağır koşullar altında. Örgütün petrol gelirine darbe vurmak isteyen ABD ordusunun son birkaç gündeki saldırıları nedeniyle sivil kaybın 100'ü geçtiği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.