Nokta yöneticisi Yunanistan sınırında yakalandı

Nokta yöneticisi Yunanistan sınırında yakalandı

Dergi kapağı nedeniyle 22 yıl hapis cezası verilen kapatılan Nokta dergisinin yöneticisi Murat Çapan, Yunanistan sınırında yakalandı.

Gülen Örgüt'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Nokta dergisi yöneticileri Cevheri Güven ve Murat Çapan'ın, "Halkı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik etme'' ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yargılandıkları davada, "Halkı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik etme'' suçundan, 22 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılmalarına karar verilmişti. 

Karardan bir gün sonra Murat Çapan, Edirne'den yasa dışı yolla Yunanistan'a geçmeye çalışırken güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Çapan'ın yanında yakalanan dört kişinin de, Gülen yapılanmasına yönelik soruşturmalardan aranan emekli emniyet müdürü ile eğitimciler olduğu belirtildi. 

Güven ve Çapan, 2015'te yayınlanan iki dergi kapağı nedeniyle tutuksuz yargılanıyordu. Kapaklardan birinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı ile "2 Kasım Pazartesi: Türkiye İç Savaşının Başlangıcı" ifadesi yer alıyordu. Diğerinde ise Erdoğan'ı asker cenazesi geçerken özçekim yaparken gösteren montajlanmış bir fotoğraf bulunuyordu.

Güven ve Çapan, "Terör örgütü propogandası yapmak" suçundan beraat ederken, "Halkı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik etme''ten suçlu bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.