Muhaliflerden kalkınma hamlesi: İdlib yaralarını sarıyor

Muhaliflerden kalkınma hamlesi: İdlib yaralarını sarıyor

Suriye'de muhalif güçlerin elindeki en büyük yerleşim yeri olan İdlib şehrinde altyapı ve belediyecilik çalışmaları hız kazandı.

"Çatışmasızlık bölgelerinin" ilan edilmesinden bu yana rejimin ve Rusya'nın İdlib'e yönelik bombardımanlarında gözle görülür bir azalma yaşansa da, Esed rejiminin tehcir politikası sonucu birçok sivilin bölgeye akın etmesi ve rejimin zaruri tüketim maddelerinin bölgeye girişine getirdiği kısıtlama zorluklara yol açmıştı. Bölgedeki muhalif yetkililer ise bölgeye su, elektrik ve belediye hizmetleri ulaştırma konusunda ciddi bir mücadele veriyor. Şehre günde 3-4 saat elektrik verilebiliyor. On bölgeye ayrılan şehrin her bir bölgesinde on günde bir 4 saat suya erişim sağlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde muhalifler bölgedeki belediyecilik ve çevre düzenleme faaliyetlerine, açılan sosyal merkezlere, alışveriş merkezi gibi noktalara ilişkin görüntüler paylaşarak "yaralarımızı sarıyoruz" mesajı verdi. Şehirde bir süre önce yapılan seçim sonrası yerel yönetim sivillere devredilmişti. Bunun ardından silahlı muhalif grupların ve sivil unsurların imkanlarının birleşmesi, İdlib'de hayatın, savaş şartlarında mümkün olabileceği kadar normale dönmesine olanak sağlıyor. Yerli ve yabancı sivil toplum kuruluşları da bölgede yoğun faaliyet gösteriyor.

Şehirdeki saat kulesi tekrar çalıştırılmaya başlandı ve çevresindeki meydan da düzenlendi

Bölgede kadınlar için açılan bir meslek edindirme merkezinin görüntüleri

Beyaz Baretliler olarak da anılan sivil savunma güçlerinin şehirdeki faaliyetleri

İdlib'in kuzey kırsalında yer alan Atme'de kadın ve çocuklara hizmet vermek için bir hastane de açıldı.

Şehirde çevre temizleme ve düzenleme faaliyetleri de tüm hızıyla sürüyor.

Sivil savunma güçleri şehirde elektrik hatlarının onarımında da görev alıyor.

Şehirde düzenlenen bir kitap fuarı

Bölgede yetimler için okullarında düzenlenen bir tören

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.