Gülen Örgütü'nün mali yapılanmasına operasyon

Gülen Örgütü'nün mali yapılanmasına operasyon

Gülen Örgütü'nün mali yapılanmasına yönelik soruşturmada, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 38 kişinin yakalanması için 5 ilde operasyon başlatıldı.

Fethullah Gülen'in liderliğini yaptığı silahlı örgütün mali yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 2011-2014 arasında dernek ve turizm şirketleri üzerinden örgütün yurt dışı kurumlarına para ve altın aktardıkları, 2003-2010 arasında ise 7 bin yabancı öğrencinin Türkiye gezilerini finanse ettikleri iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkarılan 38 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

AA'nın bildirdiğine göre; Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüte finansal destek sağlamak suçundan yürütülen soruşturma kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Boğaziçi Atlantik Kültürel Dostluk ve İşbirliği Derneğinin yöneticileri, aynı zamanda Nisan İnsan Kaynakları Danışmanlık ve Turizm Limited Şirketi ile Boğaziçi Uluslararası İş Geliştirme ve Eğitim Danışmanlık Tanıtım Ticaret Limited Şirketinin ortakları oldukları tespit edilen şüphelilerin faaliyetlerini inceledi.

Soruşturma kapsamında dernek ile şirket yönetici ve ortakları olan 38 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılması üzerine İstanbul merkezli İzmir, Hatay, Ankara ve Bursa'da eş zamanlı operasyon başlatıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.