Kanada'da 'peçeli' seçim afişi: 'Hangi Quebec'i istediğinizi seçin'

Kanada'da 'peçeli' seçim afişi: 'Hangi Quebec'i istediğinizi seçin'

"İslamcı semtine ve radikal İslamcıların bir araya gelip cemaat oluşturmasına karşı ciddi mücadele vermeliyiz."

Kanada'nın Quebec eyaletinde seçimlere hazırlanan aşırı sağcı aday Alexandre Cormier-Denis'in ırkçılık ve ayrımcılık içeren afişi tepki gördü.

AA'nın bildirdiğine göre, aynı kadının biri peçeli, diğeri Quebec armalı kış başlıklı iki fotoğrafının yan yana kullanıldığı afişte, "Hangi Quebec'i istediğinizi seçin" ve "Kanada'da çok kültürlülük, Hayır, teşekkürler" ifadeleri kullanıldı.

Denis, söz konusu afiş ve kendi fotoğraflarıyla yaptığı sosyal medya paylaşımında da "Montreal'in etrafında kurulmak istenen bağımsız bir İslamcı semtine ve radikal İslamcıların bir araya gelip cemaat oluşturmasına karşı ciddi mücadele vermeliyiz. Vatansever Savaş'a siz de katılın. Horizon Quebec Actuel katılın" çağrısında bulundu.

POLİS MÜDAHALESİ İŞE YARAMADI

Montreal'in Jean Talon ve Beaubien bölgesine asılan afişlere tepki gösteren halk, 911'e şikayette bulundu.

Yerel basına yansıyan haberlere göre, polis şikayetler üzerine seçim afişlerini kaldırdı. Eyalet kanunlarına göre Quebec Seçim Kurulu'na kayıtlı siyasi aday haklarından yararlanan Alexandre Cormier-Denis, tepki çeken afişleri tekrar astı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.