Yemen hükümeti: Taiz'de ilerleme kaydettik

Yemen hükümeti: Taiz'de ilerleme kaydettik

Yemen'de Husiler ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile hükümet arasındaki çatışmalar iki senedir devam ediyor.

Yemen'in güneybatısındaki Taiz ilinde İran destekli Husiler ve eski Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih güçleri ile Yemen hükümeti güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu'nun yoğun hava desteği sağladığı hükümet güçleri kentin doğusunda ilerleme kaydetmiş durumda.


Ülkenin güneybatısındaki Taiz ili

"Çatışmalarda 13 Husi milisi öldürüldü"

Taiz kentinde bulunan hükümet güçlerinin sözcüsü Albay Mansur Saad Hasani'nin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Taiz kentinin doğrusunda yaşanan şiddetli çatışmalarda 13 Hüsi milisinin öldürüldüğünü, onlarcasının da yaralandığını ifade etti. Hasani açıklamasına ayrıca çatışmalarda hükümet güçlerinden 1 askerin öldüğü ve 3'ünün de yaralandığı bilgisini ekledi. 

2 gazeteci yaşamını yitirdi

Taiz kenti doğusunda İran'ın desteklediği Husiler ile Yemen hükümeti güçleri arasında devam eden çatışmalarda 2 gazeteci de yaşamını yitirdi. Ayrıca yine bölgede görev yapmakta olan iki gazetecinin de çatışmalar sebebiyle yaralandığı ifade edildi.

Büyük ilerleme sağladık

Ayrıca devam eden çatışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Yemen ordu komutanlarından Albay Tevfik Abdulmelik, hükümet güçleri ve halk direniş hareketi unsurlarıyla Taiz kentinin doğusunda büyük bir ilerleme sağladığını ifade etti. 

Çatışmalar ve kolera

Yemen'de hükümet güçleri ile İran'ın desteklediği Husiler (Ensarullah Hareketi) arasındaki şiddetli çatışmalar başkent Sana'nın doğusundaki Nihm kenti ve ülkenin güneybatısındaki Taiz ilinde devam ediyor. Bölgede hükümet güçlerine hava desteği sağlayan Arap Koalisyonu'na ait savaş uçaklarının düzenlediği saldırılarda da sivil kayıplarının yaşandığı ifade edilmekte.

Ayrıca ülkede devam kolera salgını yüzünden ölenlerin sayısı 400'e yaklaşmış durumda. Dünya Sağlık Örgütü yaptığı bir açıklamada, gerekli müdahale yapılmaması durumunda ülkede kolera sebebiyle ölenlerin sayısında büyük bir artış yaşanabileceğini ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.