Mısır'da Kıpti Hristiyanlara saldırı: 35 ölü

Mısır'da Kıpti Hristiyanlara saldırı: 35 ölü

Mısır'ın güneyindeki Minye kentinde Kıptileri taşıyan bir otobüse düzenlenen silahlı saldırıda 35 kişi yaşamını yitirdi.

Mısır'ın güneyindeki Minye kentinde Kıptileri taşıyan bir otobüse düzenlenen silahlı saldırıda 35 kişi yaşamını yitirdi. Tıbbi kaynaklar saldırının gerçekleştiği ilk anlarda ölü sayısını 26 olarak açıklamıştı, sonrasında ise yerel kaynaklar ölü sayısının 35'e yükseldiğini belirtmişlerdi.

Manastıra giderken hedef alındılar

Saldırıda ülkenin güneyindeki Minye kentinde içinde Kıpti Hristiyanların bulunduğu bir otobüs hedef alındı. Mısır güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgiye göre otobüs, içerisindeki yolcularla birlikte bölgedeki Aziz Samuel Manastırı'na doğru giderken ıssız bir noktada hedef alındı.


Mısır'ın güneyindeki Minye ili

"Başka bir araçtan ateş açıldı"

Görgü tanıkları olayla ilgili, Kıptileri taşıyan otobüsün başka bir araçtan açılan ateşle hedef alındığını ifade ediyor. Aynı zamanda otobüsün iki ayrı araçtan açılan ateşle hedef alındığı bilgisini aktaran kaynaklar da bulunuyor.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı

Konuyu değerlendiren güvenlik uzmanları saldırı ile ilgili IŞİD şüphesi üzerinde duruyor. Örgütün son zamanlarda Mısır'da gerçekleştirdiği eylemlerde artış gözlemlenmekte. IŞİD'in Mısır'da en fazla varlık gösterdiği bölgenin Sina Yarımadası ve bölgenin kuzeyindeki Ariş kenti olduğu biliniyor. Mısır güvenlik güçleri tarafından bu bölgelere bilhassa son iki yılda çok sayıda operasyon düzenlendi.

"Mısır Hristiyanlar için güvenli değil"

Gerçekleşen son saldırı ile birlikte Mısır'daki Hristiyanların güvenlik sıkıntısı da gündeme gelmeye başladı. Uzmanlar, Mısır'da Hristiyanlara yönelik saldırılardaki artışın endişe verici olduğunu, hükümet güçlerinin Hristiyanların güvenliğini sağlamakta yetersiz kaldığını belirtiyor. 

Öte yandan, Kıpti Hristiyanlara yönelik düzenlenen silahlı saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Sisi, acil güvenlik toplantısı düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.