Mısır'dan Kıptilere saldırıya 'misilleme': Libya'daki hedefler vuruldu

Mısır'dan Kıptilere saldırıya 'misilleme': Libya'daki hedefler vuruldu

Mısır Hava Kuvvetleri, ülkede Hristiyan Kıptilere yönelik saldırı sonrası Libya topraklarına hava harekatı düzenledi.

Mısır Hava Kuvvetleri, ülkede Hristiyan Kıptilere karşı düzenlenen ve 35 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırı sonrası Libya topraklarına hava harekatı düzenledi.

Mısır Ordusu'ndan yapılan açıklamaya göre, Mısır Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları Libya'nın doğusundaki Derne kentinde daha önceden belirlenmiş hedeflere yönelik saldırılar düzenledi. 

 

Mısır Devlet Televizyonu'nun haberine göre, 6 hava saldırısının gerçekleştirildiği bölgede, Cuma günü Minye kentinde Kıpti Hristiyanlara yönelik saldırıyı gerçekleştirenler eğitim almıştı.

Ölü ve yaralı bilgisi yok


Hava saldırısının gerçekleştiği bölgeden

Öte yandan bölgeye düzenlenen hava saldırısının meskun bir mahali hedef aldığı da yerel kaynaklarca aktarılan bilgiler arasında. Kaynakların aktardığı diğer bilgilere göre, bölgedeki evler ve araçlar da hava saldırısı sebebiyle hasar gördü. Ölü ve yaralı sayısı konusunda ise henüz net bir bilgi yok.

Kıpti kiliselerine yönelik saldırılarda 36 kişi ölmüştü

Geçtiğimiz Nisan ayında da Mısır'ın Tanta ve İskenderiye kentlerindeki Kıpti kiliselerini hedef alan bombalı saldırılarda 36 kişi yaşamını yitirmiş en az 100 kişi de yaralanmıştı. Saldırıların sorumluluğunu ise IŞİD üstlenmişti.

"Nerede olurlarsa olsunlar vuracağız"

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ise, Libya'da düzenlenen hava saldırılarında kısa bir süre önce yapığı konuşmasında, "Mısır'da saldırılar düzenleyen teröristlerin eğitildiği üslerin, nerede olurlarsa olsun vurulacağını" söylemişti.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.