Donald Trump’tan 'terör' içerikli Ramazan mesajı

Donald Trump’tan 'terör' içerikli Ramazan mesajı

ABD Devlet Başkanı Donald Trump, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Trump mesajının başında “Amerikan halkı adına tüm Müslümanlara huzurlu bir Ramazan diliyorum” ifadesini kullandı.

Başkan Trump mesajına şöyle devam etti; “bu ay boyunca gün doğumundan batımına kadar Amerika’da ve tüm dünyada Müslümanlar oruç tutacaklar ve toplumlarımızı daha güçlü kılan yardımlaşma ruhu ve tefekkürün anlamını bulacaklar. Özünde Ramazan ruhu, şiddeti reddetmek, barışı sürdürmek ve yoksulluk veya çatışmalardan muzdarip olanlar için yardım yükümlülük bilincimizi güçlendirir.”

Başkan Trump, Ramazan mesajında İngiltere’de hafta başında yaşanan terör saldırısına da atıfta bulundu. Trump, “bu yıl Ramazan, bu ayın ruhuna tamamen aykırı bir şekilde gerçekleşen İngiltere ve Mısır’daki barbarca saldırıların tüm dünya yasını tutarken başlıyor. Bu tür saldırılar teröristleri ve sapkın ideolojilerini yenmek adına kararlılığımızı daha da güçlendiriyor” dedi.

Trump mesajında Suudi Arabistan ve Arap coğrafyasına gerçekleştirdiği seyahate de değindi. Başkan Donald Trump seyahatine ilişkin “Son olarak Suudi Arabistan’a gerçekleştirdiğim ziyaretimde 50’den fazla Müslüman ülkenin lideriyle buluşma onuruna sahip oldum. Orada, Müslüman aleminin en kutsal iki mekanında, ülkelerimiz ve dünya için barış, güvenlik ve refah uğruna ortak bir mesaj vermek için bir araya geldik. Riyad’da verdiğim mesajımı bir kez daha tekrar ediyorum: Amerika terörizm ve onu besleyen ideolojiye karşı her zaman müttefiklerimizin yanında olacaktır. Ramazan ayı boyunca, gelecek nesillerin bu beladan kurtulmaları, huzur içinde ibadet edebilmeleri ve bir arada barış içinde yaşamalarını sağlamak için, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımız konusunda uzlaşalım” ifadelerini kullandı.

Başkan Donald Trump Ramazan ayı mesajını “bu kutsal ayın paylaşma, oruç ve dua geleneklerini idrak eden her yerdeki Müslümanlara en içten duygularımı sunuyorum. Tanrı sizleri ve ailelerinizi korusun” temennileri ile bitirdi.

Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tilleron da kısa bir Ramazan mesajı yayınladı. Tillerson mesajında Amerika Dışişleri Bakanlığı adına eşi Renda ile birlikte tüm dünyadaki müslümanlar için barış ve huzur dolu bir Ramazan ayı dilediklerini belirtti.

Tillerson "Ramazan ayının saygı cömertlik ve insanın kendi içine dönme ayı olduğunu ama daha da önemlisi aileler ve dostlar ile biraraya gelerek daha az imkanları olanlara yardım etme zamanı olduğunu" ifade etti.

Dışişleri Bakanı mesajını "herkese mutlu bir Ramazan Kerim" diliyorum sözleri ile noktaladı.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.