Pentagon: Birisi Türkiye'den, üç IŞİD yöneticisi öldürüldü

Pentagon: Birisi Türkiye'den, üç IŞİD yöneticisi öldürüldü

Pentagon: Birisi Türkiye'den, üç IŞİD yöneticisi öldürüldü

ABD Savunma Bakanlığı, aralarında Türkiye'den Mustafa Güneş isminde olduğu ifade edilen bir kişinin de olduğu 3 üst düzey IŞİD mensubunun öldürüldüğünü açıkladı.

Pentagon,"Mustafa Güneş"in Suriye'nin Meyadin kentinde 27 Nisan'da düzenlenen bir hava operasyonunda öldürüldüğünü duyurdu.

Güneş'in 'dış operasyonlar sorumlusu' olduğu iddiası da açıklamada yer aldı.

Yapılan açıklamada, IŞİD yöneticilerinin 3 ayrı saldırıda öldürüldüğü belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı, öldürülen diğer IŞİD yöneticilerinin Cezayir kökenli Ebu Asım Cezairi ve doğum yeri belirtilmeyen Ebu Hattab Ravi olarak açıkladı.

Suriye'deki gelişmeleri gözlemleyen İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Güneş'in de hayatını kaybettiği Meyadin'de düzenlenen bir hava saldırısında çok sayıda sivilin de yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

IŞİD mensuplarının kaldığı bir binayı hedef aldığı açıklanan saldırıda ölen sivillerin arasında, bu kişilerin ailelerinin de bulunduğu belirtiliyor. ABD'nin, düzenlediği saldırılarda sivil unsurları askeri unsurlardan ayırt etmek için "üst düzeyde çaba sarfettiği" iddia edilse de yaşanan sivil ölümleri bunu doğrulamıyor. ABD'nin devlet başkanı Donald Trump, seçim kampanyasında yaptığı açıklamada "teröristlerin ailelerinin de hedef alınabileceğini" söylemişti.

Kaynak: BBC Türkçe ve Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.