Hizbu'l Mücahidin komutanlarından Ahmed Bhat Keşmir'de girdiği çatışmada yaşamını yitirdi

Hizbu'l Mücahidin komutanlarından Ahmed Bhat Keşmir'de girdiği çatışmada yaşamını yitirdi

Keşmir'de bu sabah Hint askerleri tarafından düzenlenen operasyonda Hizbu'l Mücahidin grubunun komutanlarından Sabzar Ahmad Bhat yaşamını yitirdi.

Hindistan kontrolü altında bulunan Keşmir'de bu sabah Hizbu'l Mücahidin grubuna düzenlenen saldırıda grubun önde gelen komutanlarından Sabzar Ahmed Bhat hayatını kaybetti. Ahmed Bhat, grubun önde gelen isimlerinden olan ve yine Hint birlikleriyle girdiği bir çatışmada yaşamını yitiren Burhan Vani'nin yakın arkadaşıydı.

Sabzar Ahmed Bhat, Keşmir'in başkenti Srinagar'ın 40 kilometre kadar güneyinde Tral bölgesinde meydana gelen bir çatışmada hayatını kaybetti.

Hizbu'l Mücahidin grubu, 1989 yılından bu yana Keşmir'de Hindistan egemenliğine karşı savaşan en büyük grup olarak biliniyor.

Polis şefi Shesh Pal Vaid AFP'ye verdiği demeçte "Evet, Sabzar Ahmad Bhat silahlı saldırıda öldürüldü ve operasyon devam ediyor" dedi.

Polis, yüzlerce köylünün güvenlik güçlerine kayalar atarak kordonu kırmaya çalıştığını ve bunun sonucunda en az 10 kişinin yaralandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.