IŞİD'ten Tuzhurmatu'ya saldırı: 5 Peşmerge yaralandı

IŞİD'ten Tuzhurmatu'ya saldırı: 5 Peşmerge yaralandı

Dün gece saatlerine IŞİD, Tuzhurmatu'da Kürdistan Peşmerge güçlerine saldırı düzenledi.

IŞİD'in Irak'ın Salahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinin güneybatısındaki Hıleva köyüne düzenlediği saldırıda biri komutan 5 Peşmergenin yaralandığı bildirildi.

Tuzhurmatu İlçe Kaymakamı Şellal Abdul, AA muhabirine yaptığı açıklamada saldırının Kerkük'ün güneyindeki Havice ilçesinde bulunan IŞİD unsurlarınca gerçekleştirildiğini belirtti.

Abdul, "Üç yıldan beri Kerkük'ün güneyindeki Havice ilçesi ve bu ilçeye bağlı kasaba ile köylerde bulunan IŞİD'in düzenlediği saldırıda, Tuzhurmatu bölgesindeki Peşmerge komutanı Abdullah Bor hafif, 4 Peşmerge ise ağır şekilde yaralandı.'' dedi.

Tuzhurmatu Kaymakamı, "IŞİD teröristlerinin Tuzhurmatu ilçesine bağlı olan ve bir askeri havaalanının da bulunduğu Hıleva köyüne düzenlediği saldırı, bölgenin güvenliğini sağlayan Peşmerge güçleri tarafından geri püskürtülmüştür. '' ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.