Haşdi Şaabi Suriye sınırına ulaştı

Haşdi Şaabi Suriye sınırına ulaştı

İran tarafından desteklenen Şii milis grupların çatı yapılanması Haşdi Şaabi, IŞİD'e karşı ilerleme kaydederek sınır bölgesine ulaştı.

Irak devlet televizyonunun bugün aktardığı bilgiye göre, İran tarafından desteklenen Şii Haşdi Şaabi Suriye sınırına ulaştı.

Haşdi Şaabi yapılanması sözcüsü Kerim Nuri ise yaptığı açıklamada Musul'un batısında, Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan Baac beldesini IŞİD'ten geri almak için yoğun çabanın sarf edildiğini ifade etti. 

 

Çatışmalar Suriye sınırına kayacak

Sözcü Nuri'nin Associated Press'e yaptığı açıklamaya göre, Haşdi Şaabi yapılanması Musul kenti batısındaki birçok köyü IŞİD'ten aldı. Nuri, Baac beldesinin IŞİD'ten alınması durumunda çatışmaların Suriye sınırına doğru kayacağını ifade etti. 

Süleymani'nin danışmanının öldürüldüğü bölge

Haşdi Şaabi'nin IŞİD'ten geri almak için yoğun çaba sarf edildiğini açıkladığı Baac beldesinde iki gün önce yaşanan çatışmalarda İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin danışmanlarından Şaban Nasiri öldürülmüştü. Nasıri, IŞİD'in Haşdi Şaabi yapılanması altında öldürdüğü en yüksek rütbeli komutanlardan biri konumunda.

"Çözülme önümüzdeki 72 saat içinde başlayacak"

Öte yandan Musul Operasyonu ile iglili  açıklamalarda bulunan ordu sözcüsü, Musul kenti batı yakasında devam eden operasyon ile ilgili değerlendirmeler yaparken, operasyonu bitirecek çözülmenin önümüzdeki 72 saat içinde başlayacağını ifade etti.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.