Tahriru'ş Şam özel birliklerinden Halep Hava İstihbarat binasına operasyon

Tahriru'ş Şam özel birliklerinden Halep Hava İstihbarat binasına operasyon

Tahriru'ş Şam'a bağlı özel kuvvetler, Halep'in batısındaki Zehra bölgesinde Hava İstihbarat binasına yönelik bir saldırı gerçekleştirdi.

Suriye'de birkaç muhalif grubun birleşmesiyle teşkil edilen ve Suriye'nin en büyük muhalif yapılanmalarından birisi konumunda bulunan Tahriru'ş Şam "çatışmasızlık bölgeleri" planına rağmen rejime yönelik saldırılarına hız kesmeden devam ediyor.

Grubun son saldırısı, rejimin eline geçtiği zamandan itibaren diğer cephelere oranla sessiz bir cephe konumunda olan Halep'te gerçekleştirildi. Halep'in kuzeybatısında yer alan Zehra bölgesindeki Hava İstihbarat binasına, Tahriru'ş Şam'a bağlı özel birlikler operasyon düzenledi. Saldırıda rejime bağlı birçok askerin öldürüldüğü ve yaralandığı ifade edildi.



Saldırının, özel eğitimli bir birlik olan "Melhame Tactical" ile Tahriru'ş Şam ortaklığıyla kurulduğu söylenebilecek olan, Tahriru'ş Şam'a bağlı özel kuvvetler tarafından düzenlendi. Grup, saldırıya ilişkin bir video da yayınladı.

 

Görüntülerde, çeşitli roketatarlar ile rejime ait binayı hedef alan muhalif savaşçılar yer alıyor. Tahriru'ş Şam'a bağlı birliklerin atışlarındaki isabet oldukça dikkat çekici. Daha önce muhaliflerce birçok kez hedef alınan Hava İstihbarat binası, 2015 yılının Mart ayında bir tünel bombasıyla hedef alınmış ve ağır zarar görmüştü. Yayınlanan videoda binanın neredeyse enkaz halde olduğu görülse de, yaşanan çatışmalardan bu binanın rejim tarafından hala kullanıldığı anlaşılıyor. Binadaki rejim unsurlarını önce roketlerle hedef alan Tahriru'ş Şam özel birlikeri ardından binaya doğru ilerleyerek çatışmaya giriyor.

 

Binaya ilerleyen özel birlikler, siperlerde Esed rejimi askerleriyle yakın çatışmaya giriyor. Videoda rejime bağlı bazı askerlerin öldürüldüğü de görülebiliyor. Muhaliflerin safında ölü-yaralı olduğuna dair bir bilgi bulunmuyor. Yayınlanan video, Suriyeli muhaliflerin ulaştığı askeri kapasiteyi göstermesi bakımından önemli addediliyor. Söz konusu saldırının bölgeyi ele geçirmeyi amaçlayan geniş çaplı bir saldırı olduğu değil, bir vurkaç saldırısı olduğu düşünülüyor.

Suriye'de cephe hatları kimi zaman sessizleşse de, özellikle bu gibi nokta saldırılıar rejime karşı muhaliflerin önemli bir silahı. Bu ve benzeri saldırılarda Esed rejiminin kimi zaman ciddi kayıplar verdiği biliniyor. Suriye'de savaş, temposu düşse de tüm şiddetiyle devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.