Fransa'da 19 Nükleer Santralin Çalışanları Greve Çıktı

Fransa'da 19 Nükleer Santralin Çalışanları Greve Çıktı

Fransa'da çalışma tasarının protesto edilmesiyle başlayan gösterilerde 19 nükleer santralinl çalışanları da greve çıkma kararı aldı.

Protesto eylemlerini tırmandıran CGT sendikası elektrik şirketlerinde de grev başlatma kararı aldı. Sendikanın verdiği bilgiye göre, 19 nükleer elektrik santralında yapılan oylamadan ‘grev' kararı çıktı.

DW'nin haberine göre bir sendika sözcüsü gece saatlerinde 12 nükleer santralde üretimin düşürüldüğünü açıkladı. Daha önce yapılan açıklamalarda sadece 16 nükleer enerji santralinde grev yapılacağı belirtilmişti. Çalışma yasası reformunu protesto eylemleri bütün Fransa'da devam ediyor.

Sendikalar ile öğrenci kuruluşları aylardır çalışma yasasının değiştirilmesiyle ilgili çalışmaları protesto eylemleri düzenliyorlar. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande yasa değişikliğinin yüksek işsizlikle mücadele açısından gerekli olduğunu söylemişti. Rafineri ve akaryakıt depolarının göstericiler tarafından bloke edilmesi Fransa'da benzin sıkıntısına yol açtı.

Sendikalardan gelen baskı üzerine hükümet tasarının bazı maddelerini yumuşatmış ve iki hafta önce tasarı özel bir uygulamayla oylama yapılmadan meclisten geçmişti. Reform tasarısı haziran ortalarında Senato'da görüşülecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.