Şii mahallesinde yıkıma giden Suudi Arabistan polisine bombalı saldırı

Şii mahallesinde yıkıma giden Suudi Arabistan polisine bombalı saldırı

Suudi Arabistan'ın doğusundaki Katif vilayetinde yer alan Avamiye'de yıkıma giden ekipleri koruyan polise el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi.

Suudi Arabistan'ın doğusunda yer alan Katif vilayetinde yol kenarına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu iki polis yaralandı.

Suudi Arabistan'da devlete bağlı haber ajansının belirttiğine göre, Avamiye'de yıkıma giden ekipleri korumakla görevli polisleri hedef alan bir el yapımı patlayıcı saldırısı gerçekleştirildi. Söz konusu saldırı, Katif vilayetinde uzun süredir devam eden gerginliğin bir parçası niteliğinde.

16 Mayıs tarihinde de yıkıma katılan askerlerin bulunduğu konvoyu hedef alan bir roketatar saldırısında bir asker yaşamını yitirmişti.

Suudi Arabistan yetkilileri, geleneksel Musavere mahallesinde 10 Mayıs tarihinde asker destekli yıkıma başlamış, bu karar yerel toplumdan ciddi tepki görmüştü. Kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirildiği ifade edilen yıkım bölge sakinlerince "vandallık" olarak nitelendirilmişti.

200 yıllık geçmişe sahip olduğu ifade edilen bölgede modern bir yerleşim yapılmasının planlandığı ifade edildi. Bölgede 2 Ocak 2016 tarihinde Şii din adamı Nimr el Nimr'in idamından bu yana gerginlik yaşanıyordu. Yıkım kararının ve bölgedeki yıkım karşıtı mücadelenin tamamıyla siyasi ve mezhepsel gerekçelere dayandığı belirtiliyor. Şii ağırlıklı bölgede gerginlik devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.