Musul'da Şii milislerin katliamları sürüyor

Musul'da Şii milislerin katliamları sürüyor

IŞİD'in elindeki Musul'u ele geçirmek için başlatılan operasyonda IŞİD'in yanı sıra siviller de birincil hedef konumunda.

*Bu haberdeki videolar rahatsız edici görüntüler içermektedir.

Musul'da şehri ele geçirmek için İran destekli Şii milisler ve Bağdat hükümetini ABD desteğiyle düzenlediği operasyonda sona yaklaşılıyor. Her ne kadar uluslararası medyanın gündeminden oldukça uzak olsa da Musul operasyonunu tarih, sivillere yönelik işkence, tecavüz ve katliam suçlarıyla anacak gibi görünüyor.

Musul'da Bağdat hükümeti güçleri ve Şii milislerin gerçekleştirdiği operasyonlara iştirak eden foto muhabiri Ali Arkadi, şehirde sivillere karşı işlenen suçları makinesiyle kayda aldı. Saldırıların tüm şiddetiyle sürdüğü şehirden dünyaya ulaşan oldukça az bilgi varken, Arkadi'nin kayıtları sivillerin yaşadıklarına dair bir fikir veriyor.


Ali Arkadi'nin çektiği videolarda evlerinden alıkonulup işkenceye maruz bırakılan birçok sivil görülebiliyor. IŞİD mensubu olmaları bu işkenceleri meşrulaştırmayacak olsa da sivillerin keyfi olarak alıkonulduğu ve IŞİD ile bağlarının bulunmadığı değerlendiriliyor.


Bir çoban olan bu adam, oğlunun IŞİD mensubu olduğu şüphesiyle  alıkonulmuş. Bağdat hükümeti güçleri ve Şii milisler Arkadi'nin gözleri önünde adama işkence etmekten çekinmiyor.

 


Bu görüntülerde de IŞİD mensubu olduğu iddiasıyla alıkonulan ve işkence gördüğü düşünülen bir kişi, elleri bağlı şekilde Bağdat hükümeti güçlerinden kaçmaya çalışırken görülüyor. Çok fazla uzaklaşamayan adam, arkasından vurularak öldürülüyor.

Şii milisler ve Bağdat hükümeti güçleri insanlık dışı muamelelere hızla devam ederken, dünyanın sessizliği de sürüyor. Musul Bağdat hükümetinin eline geçerken işkence, tecavüz ve katliamla yüzyüze kalan Iraklı siviller için "bu muamele bitmeyecek, her şey yeni başlıyor" yorumları yapılıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.