Amerikan Devletleri Örgütü Venezuela krizini masaya yatırdı

Amerikan Devletleri Örgütü Venezuela krizini masaya yatırdı

2 aydır Başkan Maduro karşıtı eylemlerin düzenlendiği Venezuela için çözüm arayışları hızlandı.

Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) dışişleri bakanları Venezuela krizini çarşamba günü düzenlenen toplantılarda masaya yatırdı. Peru’nun teklif ettiği ve ABD’nin de desteğini alan öneri Venezuela’da Nicolas Maduro hükümetiyle muhalifler arasındaki müzakerelere hakemlik etmeyi öngörüyor.

Ancak üye devletler ağırlıklı olarak her türlü dış müdahaleye karşı tavır takındı. Euro News'in aktardığına göre Nikaragua büyükelçisi Luis Exequiel Alvarado Ramirez, ABD yönetimini suçladı: 

“Venezuela hükümetine karşı her türlü düşmanca tavrın ve uluslararası siyasi lincin son bulmasını istiyoruz.”

Kolombiya Dışişleri Bakanı Maria Angela Holguin ise Maduro hükümetini eleştirdi: 

“Venezuela hükümetine, protesto gösterisi düzenleyen sivil halka baskı uygulamaya son vermesi çağrısında bulunuyoruz. Protestocuların can güvenliği sağlanmalı ve siyasi tutuklular serbest bırakılmalı.”

Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun anayasa değişikliği girişimine karşı Nisan ayında başlayan protesto gösterilerinde bugüne dek en az 55 kişi yaşamını yitirdi, binden fazla kişi de yaralandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.