Avustralya çocuk tacizcilerinin pasaportlarını iptal edecek

Avustralya çocuk tacizcilerinin pasaportlarını iptal edecek

Ülkenin Dışişleri Bakanı Julie Bishop da tasarının "dünyada bir ilk" olduğunu söyledi.

Avustralya Adli İşler Bakanı Michael Keenan, çocuklara cinsel tacizde bulunmaktan hüküm giyen Avustralyalıların yurt dışına çıkmalarını engellemek için yeni bir yasa tasarısı hazırladıklarını duyurdu.

Keenan, tasarı kapsamında deniz aşırı ülkelerdeki savunmasız çocukların korunması amacıyla çocuk tacizcisi Avustralyalıların ülke dışına çıkmalarına izin verilmeyeceğini ve pasaportlarının iptal edileceğini belirtti.

AA'nın aktardığına göre tasarının, "çocuklara yönelik cinsel istismar turizmine" vurulacak en büyük darbe olacağını ifade eden Keenan, "Hiçbir ülke, yurt dışına çıkan vatandaşlarını, savunmasız çocukları istismar etmekten alıkoymak için bu kadar kararlı ve güçlü biçimde harekete geçmemişti." ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Julie Bishop da tasarının "dünyada bir ilk" olduğunu söyledi.

Avustralyalı çocuk tacizcilerinin gelişmekte olan ülkelerde savunmasız çocuklara yönelik cinsel istismarlarını sürdürdüğünü dile getiren Bishop, "Avustralya'dan sadece geçen yıl yaklaşık 800 çocuk istismarı suçlusu, deniz aşırı ülkelere seyahat etti." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.