Kabil'de göstericilerin üzerine ateş açıldı: 5 ölü

Kabil'de göstericilerin üzerine ateş açıldı: 5 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de çarşamba günü gerçekleşen bombalı saldırının ardından gösteri düzenlemek isteyen halkın üzerine ateş açıldı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de çarşamba günü gerçekleşen bombalı saldırının ardından gösteri düzenlemek isteyen halkın üzerine ateş açıldı.

Başkent Kabil'de çarşamba günü meydana gelen yaklaşık 100 kişinin öldüğü ve en az 400 kişinin yaralandığı bombalı saldırı sonrası ülkedeki güvenlik durumunu protesto etmek isteyen halkın üzerine güvenlik güçleri tarafından ateş açıldı.

İstifa sloganları atıldı

Devlet Başkanı Eşref Gani'nin istifasını isteyen, yaklaşık 1000 kişilik grup başkanlık sarayına doğru yürümek istedi. Patlamanın gerçekleştiği bölgeye yaklaşan grubun, başkanlık sarayına yürümesini engellemek isteyen Kabil hükümetine bağlı güvenlik güçleri göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı.


Kabil'de düzenlenen hükümet karşıtı gösteriden

Göstericiler dağılmayınca ateş açıldı

Görgü tanıklarının aktardığına göre, tazyikli su ve göz yaşartıcı gaza rağmen dağılmayan göstericilerin üzerine ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin kullandığı uzun namlulu silahlar ile göstericilerin üzerine açılan ateş sonucu çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

5 kişi öldü

Sona eren kanlı gösteri sonrası Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada hastane kayıtlarına göre açılan ateş sonucu 5 göstericinin öldüğü kaydedildi. Öte yandan daha önceden aktarılan "7 kişinin öldüğü" bilgisinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

"Yaralı sayısı belli değil"

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, açılan ateş sonucu yaralanan göstericilerin sayısı tam olarak kesinlik kazanmış değil. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.