Merkel Trump’a rest çekti: Bu karar bizi durduramayacak

Merkel Trump’a rest çekti: Bu karar bizi durduramayacak

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Donald Trump’ın Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme kararı almasına tepki gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesini Paris İklim Anlaşması'ndan çekmesine uluslararası çapta tepkiler gelmeye devam ediyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Donald Trump'ın Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmeye karar vermesinin kendilerini durduramayacağını söyledi.

Bugün Berlin’de düzenlediği basın toplantısında hiçbir engelin kendilerini durduramayacağını ifade eden Merkel, Paris İklim Anlaşması’nın dünyayı korumak için önemli olduğunu aktardı.

Dünya'nın değerli olduğunu düşünen herkese seslendiğini ifade eden Merkel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaradılışımızı korumak için bu Paris anlaşmasına ihtiyacımız var. Hiçbir şey bizi bunu yapmaktan alıkoyamaz, alıkoyamayacak. Tam tersine, Almanya'da, Avrupa'da ve dünyada, sorumluluk üstenlenmek ve insanlığın karşı karşıya olduğu büyük sorunlarla başarılı bir şekilde mücadele etmek için güçlerimizi birleştireceğiz.

"Gezegenimizin geleceğini önemseyen herkese diyorum ki; yolumuza devam edelim. Böylece toprak anamız için başarılı olabiliriz".

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.