Yemen'de kolera salgını durdurulamıyor

Yemen'de kolera salgını durdurulamıyor

UNICEF Yemen'de günlük tespit edilebilen kolera vakasının 3 ila 5 bin arasında olduğunu açıkladı

UNICEF Yemen'de günlük tespit edilebilen kolera vakasının 3 ila 5 bin arasında olduğunu açıkladı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Yemen'de günlük olarak tespit edilebilen kolera vakasının 3 ila 5 bin arasında olduğunu açıkladı. 

Son bir ayda en az 73 bin yeni şüpheli vaka

UNICEF Ortadoğu bölge direktörünün yaptığı açıklamaya göre Yemen'de 19 ilde son bir ayda en az 73 bin şüpheli vaka tespit edildi. Ayrıca bölgeye yapılan yardımların artmaması durumunda her iki haftada bu rakamın ikiye katlanarak artmasının beklendiği belirtildi.

Salgın Yemen dışına yayılabilir

UNICEF bölge direktörü Yemen'deki kolera salgınının çevre ülkelere de yayılabileceğini ifade etti. Bu sebeple Yemen'e komşu olan devletlerin bu konu üzerinde gerekli hassasiyeti göstermesi ve yardımlarını arttırmaları gerektiğini belirtti.

Ölü sayısı 605'e yükseldi

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz gün yayınladığı bir açıklamada, salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 605'e ulaştığını belirtti.

Savaş, açlık ve salgın hastalıklar

Yemen'de iki yılı aşkın süredir devam eden çatışmalar sebebiyle ülke içinde en az 3 milyon kişi yerinden edilmiş durumda. Buna ek olarak, ülke açlık ve salgın hastalıklarla da boğuşuyor. Bölgede yardım çalışmaları yürüten dernek ve kuruluşlar, uluslararası toplumun Yemen konusunda gerekli hassasiyeti göstermediğini ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.