Taliban içeriden saldırdı: en az 30 ölü

Taliban içeriden saldırdı: en az 30 ölü

Kandahar'da Taliban üyesi 2 polisin gerçekleştirdiği saldırıda en az 30 kişi öldü.

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar ilinde Taliban üyesi 2 'polisin' gerçekleştirdiği silahlı saldırıda Kabil hükümeti polis güçlerinden en az 30 kişi öldü.

Yerel haber kaynaklarının aktardığı bilgiye göre saldırı, Afganistan'ın güneyinde bulunan Kandahar ilinin merkezindeki Hacı Arap semtinde bir polis merkezinde meydana geldi. Kabil hükümeti güvenlik kurumları içindeki Taliban yapılanması üyesi olduğu değerlendirilen iki kişi görevli oldukları polis merkezinde 'meklektaşları' ile çatışmaya girdi. 

Yerel kaynaklar yaşanan çatışmada en az 29 hükümet polisinin öldüğünü onlarcasının da yaralandığını aktarıyor.

 

Ölenlerden biri rütbeli

Afganistan'ın Kandahar ilinde gerçekleşen saldırıda ölen kişilerden birinin rütbeli bir polis olduğu aktarılan haberler arasında.

Taliban açıklama yaptı

Öte yandan sabah saatlerinde gerçekleşen saldırı sonrası Taliban'dan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Taliban saldırının sorumluluğunu üstlenirken, saldırının kendilerine bağlı 2 'polis' tarfından gerçekleştirildiği belirtildi.

En az 30 kişi öldü

Taliban'ın yaptığı açıklamaya göre, iki kişi tarafından bölgedeki polis merkezinde düzenlenen saldırıda en az 30 kişi öldü. Taliban, saldırıda ölenlerin arasında polis merkezi komutanı Kumandan Şir Ali ve yardımcısının da olduğunu belirtti. Ayrıca iki Taliban üyesinin de yaşanan çatışmalarda öldüğü açıklamada yer alan bilgiler arasında.

Ülkenin doğusunda 17 asker öldü

Öte yandan aynı gün ülkenin doğusundaki Host kentinde, Afgan Ordusu'na bağlı Özel Kuvvetler personelini taşıyan aracı hedef alan bombalı saldırıda en az 17 özel kuvvetler personeli öldü.

Kabil hükümeti çaresiz

Ülkedeki güvenlik teşkilatının içinde yapılanmış Taliban üyelerinin düzenlediği saldırılar sebebiyle Kabil hükümetinin oldukça çaresiz. Afganistan'ın yerel televizyon kanallarında konuşan bazı uzmanlar Kabil hükümetinin bu tarz saldırıları engellemekte başarılı olamadığını, bunun gelecek dönemde daha sıkıntı veren bir hal alacağını belirtiyor.

Taliban uzun bir süredir ülke içindeki yerli ve yabancı güçlere yönelik bu tarz saldırılar gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz dönemde de Taliban'a bağlı ordu mensupları tarafından ülke içindeki yabancı güçlere yönelik çok sayıda saldırı düzenlenmişti. Düzenlenen bu saldırılarda ölen yabancı güçler arasında üst düzey, danışman statüsünde ABD askerleri de bulunmakta.

Kaynak: Mepa News




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.