Avrupa Birliği 'sivilleri koruma' ofisi Ebu Azrail'i iftara davet etti

Avrupa Birliği 'sivilleri koruma' ofisi Ebu Azrail'i iftara davet etti

Adı sivillere karşı işkence ve kötü muamelelerle anılan Şii milis Ebu Azrail, Avrupa Birliği'nin Irak'taki komisyonunun iftarına katıldı.

Irak'ta IŞİD'e karşı savaşmak üzere İran destekli Şii milislerin çatı yapılanması olarak teşkil edilen Haşdi Şaabi, birçok insan hakları ihlali ile adını uluslararası kamuoyunda duyurmuştu. Haşdi Şaabi denilince akıllara, grup ile özdeşleşen bir milis komutanı olan Ebu Azrail gelmekte.

Sivillere karşı suçları ile anılıyor

Ebu Azrail, Türkiye ve Dünya medyasında çoğu kez "IŞİD'e karşı savaşan bir kahraman" olarak lanse edilse de gerçeklik bundan çok daha farklıydı. Gerçek isminin Eyüp Falih er Rubayi olduğu ifade edilen Şii milisin birçok sivile işkence etmek, cesetleri yakmak, kılıçlarla kesmek gibi insan hakları ihlallerinin faili olduğu görüntüler yayılmıştı.

Her ne kadar insan hakları ihlalleri ile dolu karnesi çok iyi bilinen bir gerçek olsa da, Ebu Azrail'e yönelik pozitif tutumda ciddi bir değişiklik gözlenmiyor. Şii milis, hakkında yayınlanan videolardan sonra artık medyada eskisi kadar popüler olmasa da özellikle Batılı yetkililerin gözünde popülaritesini muhafaza ediyor.

Avrupa Birliği'ne bağlı kuruluş Ebu Azrail'i iftara davet etti

Irak'ta yaşanan son olay Ebu Azrail'in hala daha popülaritesini koruduğunu gösterir nitelikte. Avrupa Birliği'ne bağlı "Avrupa Komisyonu Ofisi-İnsani Yardım ve Sivil Koruma Genel Müdürlüğü", adı sivillere yönelik katliam ve işkencelerle anılan Ebu Azrail'i Bağdat'ta düzenlenen iftar yemeğine davet etti.

Haşdi Şaabi'ye ve Şii milis Eyüp Falih er Rubayi'ye yönelik davetiye olduğu belirtilen bir belge ve Ebu Azrail'in askeri kıyafetler içinde iftar yemeğindeki bir fotoğrafı sosyal medya aracılığıyla yayınlandı.



Görüntülerde Ebu Azrail'in yanında askeri üniforma içerisinde bir kişi daha görülüyor. "Sivil koruma" isminde bir kuruluşun sivillere yönelik insanlık dışı muameleler ile anılan böyle bir ismi resmi davetle çağırması tepkiyle karşılandı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.